Etter to seire på rad de to siste årene var det store forventninger til Halden SK under dagens 25manna-stafett i svenske Botkyrka noen mil sør for Stockholm i dag. Men det «ville seg ikke» for klubben fra Østfold ved denne korsvei.

Helt fra start var det problemer for «stafettspesialistene», og de vekslet helt nede som nummer 100 da førsteetappe var unnagjort. Dette etter både bom og en liten «leteaksjon» etter stemplingspinnen.

Det gikk heller ikke på skinner de neste etappene, men etter hvert kom sikker og metodisk stafettorientering til sin rett, og da en var ferdig med paralleletappene kunne en ha berettiget håp om plassering blant de 10 beste.

Når så den avsluttende trioen Eva Jurenikova, Magne Dæhli og Sabine Hauswirth leverte solide prestasjoner endte det til slutt med en 5. plass.

- Plasseringsmessig fikk vi, slik det utvikle seg, så godt betalt som det var mulig i dag, sier lagledelsen.

Dette understrekes ved det faktum at Halden har snaue 10 minutter opp til 4. plass, mens det bare er 20-tallet sekunder ned til 6. plassen i stafetten, som til slutt ble vunnet av finske Tampereen Pyrintö.

Det var den finske landslagsløperen Venla Harju som avgjorde til fordel for klubben fra Tampere som dermed tok sin andre seier i storstafetten.

- De beste lagene løp veldig bra, og det hadde nok uansett blitt tøft å henge med dem, erkjenner fjorårsvinner Halden SK.

IFK Göteborg - med til sammen fire norske løpere (Ingjerd Myhre, Andreas Sølberg, Vetle Ruud Bråten og Eskil Kinneberg) på laget - ble nummer 2.

Södertälje Nykvarn Orientering løp inn til 3. plass. (Her løp Ivar Lundanes en etappe).
 

25manna.jpg
Tampereen Pyrintö fra Finland vinner (Arrangørfoto)

Kilde: Norsk orientering

Resultater

1) Tampereen Pyrintö 309:14,
2) IFK Göteborg +1:38,
3) Södertälje-Nykvarn +5:09,
4) OK Linné +5:56,
5) Halden SK +15:15,
6) Hiidenkiertäjät +15:43,
7) MS Parma +17:10,
8) OK Pan-Kristianstad +17:30,
9) OK Kåre +17:33,
10) IFK Lidingö SOK +17:36.