Kondismedlem Sponset innhold
Fra starten på halvmaraton i 2015, Urige Buta tar teten allerede ut fra start. Foto : Inger Johanne Klokset

Fra starten på halvmaraton i 2015, Urige Buta tar teten allerede ut fra start. Foto : Inger Johanne Klokset

Lørdag 18. november går det femte Karmøy Maraton

Karmøy Maraton arrangeres for femte gang. Det er tre distanser; maraton, halvmaraton og 10 km. Start- og mål for alle tre distanser er på Åsebøen stadion i Kopervik på Karmøy.

Høstens utfordring – Karmøy Maraton (pressemelding)

Maraton starter kl. 09.30. Løypa går sørover langs Austre Karmøyveg til Skudeneshavn, langs Vestre Karmøyveg nordover til Åkra, og videre tilbake til Åsebøen stadion.Altså èn hel rundløype, noe som er relativt sjeldent ved et maratonløp.

Halvmaraton starter kl. 11.00. Løypa går vestover forbi Åkra til Ådland der løperne snur og følger samme trasè tilbake til Åsebøen stadion.

10 km. starter kl. 11.15, og følger samme trasè som halvmaraton i 5 km, der løperne vender og løper tilbake til Åsebøen Stadion.

Eventuelle løyperekorder premieres med kr. 1.000,-.


Kvinner_halvmaraton_pall.jpg
Ann Kristin Mosbron vinner halvmaraton for kvinner i 2015 med tiden 1,23,38. Nr. 2 ble Maryna Novik på 1,25,56 og nr. 3 Hanne Steinstø på 1,28,54.​ Foto : Inger Johanne Klokset


De tre beste damer og herrer på hver distanse mottar pengepremie. Alle deltakere mottar flott medalje ved målgang. Av de 438 påmeldte i fjor var det 33 % damer. Av de påmeldte hittil i år er det 36 % damer. En flott utvikling.

Kl. 10.45 blir det gratis barneløp (400 m) inne på Åsebøen stadion (0-12 år). Her er det ingen påmelding, man møter opp ca. 10.30. Medalje til alle ved målgang.

Karmøy Maraton ønsker å være et folkelig arrangement, der deltagelse og gjennomføring står i fokus, og hvor alle uansett tempo skal få en god opplevelse!


Urige Buta vant halvmaraton på sterke 1.06.38 i vinterværet som dukket opp i 2015-utgaven av Karmøy Maraton
Urige Buta vant halvmaraton på sterke 1.06.38 i vinterværet som dukket opp i 2015-utgaven av Karmøy Maraton. I november er det alltid muligheter for ekstremvær. Foto : Inger Johanne Klokset


Historien bak Karmøy maraton.
Langfredag 2013 var en gjeng løpevenner ute på langtur (med joggesko) på Karmøy. Idèen om å arrangere et maratonløp på Karmøy ble unnfanget underveis, og ved turens ende var man blitt enig om å lufte idèen på Facebook.

Det ble tidlig bestemt at det også skulle være halvmaraton. Det var også viktig for komitèen å få frem at dette skulle være et arrangement for ALLE, uansett form og fasong.

Resultatet ble at 211 stk. meldte seg på, og det første Karmøy Maraton ble en stor suksess takket være en god idè, gode medhjelpere, mye hardt arbeid, og en særdeles positiv stå-på-gjeng i komitèen!


Kondisreportasjer Karmøy Maraton

2016: Løype- og deltakerrekorder i Karmøy Maraton
2015: 343 løp halv og hel maraton på Karmøy i sol, hagl og snø
2014: Håvard Austevoll og Cecilie Klungtveit vant Karmøy Maraton
2013: Suksess for det første Karmøy Maraton

Les mer på Karmøy Maraton sin hjemmeside