Kondismedlem Sponset innhold
Karoline Bjerkeli Grøvdal er en av fem kvinner som kan bli månedens utøver i Europa. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)

Karoline Bjerkeli Grøvdal er en av fem kvinner som kan bli månedens utøver i Europa. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)

Karoline og Sondre kan bli månedens utøvere i Europa

Både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sondre Nordstad Moen kan bli kåra til månedens europeiske friidrettsutøvere for oktober. De er to av ti som Det europeiske friidrettsforbundet har nominert, og en facebook- og twitteravstemming avgjør.

Rent sportslig burde begge de to norske være gode kandidater. Karoline Bjerkeli Grøvdal løp Hytteplanmila på 31.25, og der løp hun 19 sekunder fortere enn svenske Meraf Bahta, som også er en av kandidatene. Tyske Alina Reh er også nominert for et 10 km-løp - på 31.38. De to siste nominerte er spanske Trihas Gebre som løp halvmaraton på 69.57 i Valencia, og Nataliya Lehonkova fra Ukraina som vant Dublin Marathon på 2.28.58. 

Sondre Nordstad Moen burde også være en klar vinnerkandidat etter halvmaratonløpet sitt på 59.48. Bare én europeer, Mo Farah, har noen gang løpt fortere i ei kontrollmålt løype. Vurdert ut fra hvor mange "likes" kandidatene har fått på facebook, ser sveitsiske Julien Wanders ut til å bli Sondres hardeste konkurrent. Han er nominert for å ha løpt 10 km på 28.13, som er ei god tid, men likevel 17 sekunder seinere enn det Sondre passerte på da han løp halvmaraton i Valencia. 

Den walisiske sauebonden Dewi Griffiths er en spennende utfordrer, som i sterk vind løp Frankfurt Marathon på 2.09.49. De to siste nominerte er nederlandske Abdi Negeeye som løp Amsterdam Marathon på 2.08.16 og britiske Chris Thompson som på overbevisende måte har vunnet både Great Scottish Run i Glasgow og Great South Run i Portsmouth. 

Stem på månedens kvinnelige utøver her

Stem på månedens mannlige utøver her

Avstemmingen avsluttes tirsdag 7. november klokka 12.00. 

Sondre_Nordstad_Moen_2017_foto_Det_europeiske_friidrettsforbundet.jpg
Sondre Nordstad Moen er en av kandidatene til å bli månedens europeiske friidrettsutøver for oktober. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)