Fotograf: Arne Dag Myking    Tekst: Tom Roger Johansen   Resultater/tabeller: Kjell Vigestad

Sammen med Maria Sagnes Vågan (29.39/7.pl) fra Namdal løpeklubb og Pernilla Epland (30.17/9.pl) fra Stord var hun med å sikre lagsølv bak suverene Sverige, som også fikk mesteren ved Sara Christensen.

Camilla Richardsson fra Finland tok sølvet mens bronsen gikk til Maria Larsson fra Sverige.

Selv om medaljen glapp var likevel Karoline Holsen Kyte fornøyd.

- Løpet gikk fint det, var litt usikker på nivået her i dag. Var forberedt på det meste egentlig. Valgte å henge med i teten fra start og ikke spare på kreftene. Det pleier jeg alltid å gjøre.

- Det ble litt tyngre etter hvert, spesielt når det begynte å bli litt smårykking utover i løpet. Prøvde hele tiden å være med i medaljekampen og hadde håpet på medalje. Selv om den glapp er jeg egentlig superfornøyd med løpet.

Karoline Holsen Kyte ligger her i fronten av løpet. Bak seg har hun de sterke løperne Camilla Richardsson, fjorårets sølvvinner, og Maja Alm, seks ganger verdensmester i orientering.

00:34:30

En finne og to svensker besatte premiepallen: Camilla Richardsson, Sara Christiansson og Maria Larsson.

Lagkonkurranse kvinner senior Poeng
 Sverige 12
 Norge 20
 Danmark 21
 Finland 33

Premiepallen i lagkonkurransen, der Norge tok sølv, Sverige gull og Danmark bronse.

Sara Christiansson først i mål.

Camilla Richardsson gjentar plasseringen fra i fjor og tar sølvmedalje.

Karoline Holsen Kyte inn til fjerdeplass.

Det blir spurtoppgjør om sjetteplassen mellom Maja Alm og Maria Wågan. De får samme tid men Maja blir dømt først i mål.

I starten er de svenske løperne raskt i tet.

Også de norske legger seg langt fremme i starten.

Det store startfeltet består av både løpere fra Nordisk Mesterskap og Cross Nationals, der øvrige klubbløpere fra Danmark stiller pluss løpere gode løpere fra flere nasjoner. Totalt fullførte 50 løpere.

Her er det Caryl Jones fra Storbritannia som setter farten, men Karoline Holsen Kyte følger greit med. Den britiske jenten deltar i Cross Nationals og ikke i nordisk landskamp.

Maria Wågan mellom de sterke løperne Sara Christiansson og Simone Glad.

Sara Christiansson tar over initiativet i feltet.

Simone Glad.har vært danskenes beste løper gjennom mange sesonger.

Pernilla Epland fra Norge og Stord steppet inn på det norske laget etter at Live Solheimsdal meldte forfall. Hun gjør et godt løp som holder til en 9. plass i det sterke feltet.

Sara Christiansson øker farten og får etter hvert en god luke til resten av løperne.