Kondismedlem Sponset innhold
Simen Halle Haugen ble nordisk mester i terrengløp tidligere i høst. Førstekommende søndag løper han på det norske laget i EM terrengløp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Simen Halle Haugen ble nordisk mester i terrengløp tidligere i høst. Førstekommende søndag løper han på det norske laget i EM terrengløp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Julelektyren er sikra - Kondis nr. 10 er å finne på "Min side"

Alle Kondis-medlemmer vil til uka få Kondis nr. 10 levert i postkassen eller på dørmatta, men det er mulig allerede nå å lese det på "Min side" her på kondis.no.


Kondis1710_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 10 her!

Simen Halle Haugen fører en lang familietradisjon videre - ved å løpe både mye og fort. 18-åringen som ble nordisk mester i terrengløp i høst, er sønn av Gunhild Halle Haugen som har deltatt i både OL og VM og har hele 12 NM-gull på ulike løpsdistanser. Simens morfar, Per Halle ble nummer sju på 5000 m i OL i 1972 og har så sterk pers som 13.27,6 på distansen. Kondis har møtte alle tre - pluss Simens lillebror Per August som er bare sju år, men en ivrig treningskamerat for Simen. Minstemann er så tålmodig og glad i ting som tar lang tid, at mor Gunhild tror han blir ultraløper. 

Ung og lovende er også Ane Appelkvist Stenseth. I motsetning til de fleste andre langrennsløpere på godt nasjonalt nivå, er ikke 22-åringen fra Grogn med på noe profesjonelt team, men hun klarte likevel å nå finalen i sprinten i sesongåpninga på Beitostølen. Helga etter ble det fjerdeplass i norgescuprennet på Gålå, og dermed ble det også verdenscupdebut på den fremadstormende trønder-jenta. 

Sondre Lerche har ikke ambisjonene sine første og fremst som idrettsutøver, men den eminente musikeren debuterte som maratonløper i New York i høst, og Kondis fikk slått av en prat med han før løpet. I intervjuet forteller han hva løpinga betyr for han både som menneske og musiker - og vi får vite hvordan maratondebuten gikk.  

Fredrik Aukland er kjent som både langrennstrener og ekspertkommentator på TV2 og NRK. Til Kondis forteller han om treningsfilosofien sin, og motivasjon er ifølge Aukland et stikkord om en vil utvikle seg enten en er mosjonist eller toppidrettsutøver: 

- For meg er motivasjon det å finne gleden og verdien i det man driver med. Hvis du som toppidrettsutøver ikke har motivasjon, så vil du aldri lykkes innen toppidrett, og du bør derfor heller finne noe annet å drive på med, forteller Aukland til Kondis. 

Det finnes også mye annet treningsstoff i dette nummeret av Kondis. NIH-student Askild Vatnbakk Larsen har skrevet en spennende artikkel om hvordan løpere på alle nivå kan trene for å få en bedre løpsøkonomi. Her får du servert ni konkrete øvelser som vil gjøre at du løper mer energiøkonomisk. 

Jonathan Waatevik debuterte på maraton i Oslo nå i høst, og i bladet får vi historia om hvordan han trente for å klare å sprenge drømmegrensa på 3 timer allerede i første forsøket. 

Kondis nummer 10 inneholder også en stor romaskintest og en rekke tips om hvordan en kan utnytte dette treningsapparatet på best mulig måte. Are Strandli og Kristoffer Brun, som tok medalje i Rio-OL, kommer med gode tips til både de som vil bli gode til å ro eller som ønsker å bruke romaskin som alternativ trening for andre kondisjonsidretter. 

Solfrid Braathen Malmes serie om opptrening etter fødsel går videre, og denne gangen får du blant annet presentert en av Ingvill Måkestad Bovims favorittøkter, ei trappeøkt som gir både styrke og kondisjon. 

I bladet finner du også tips om tøy og utstyr til vintertreninga, bokomtaler, reportasjer samt de faste spaltene og de mange overraskelsene. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er desember-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:


Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets 
Kondis-utgaver i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1710-2.jpg

Kondis1710_640.jpgSimen Halle Haugen har lagt skiene til side og satser for fullt på løpinga. (Foto: Bjørn Johannessen)