Motbakkeløpet Viking Challenge går inn i sitt femte år med eventyrlig deltakerinteresse, melder arrangøren.

- Vi passerte i dag 13.mars hele 411 påmeldte, som er 65% flere enn på samme tid i fjor. Og følger vi påmeldingsutviklingen fra tidligere år, så vil arrangementet utsolgt i løpet av våren, forteller prosjektleder Endre Løvaas til Kondis. Han har sett på utviklingen i tilsvarende motbakkeløp i Norge, og finner ingen som er i nærheten av å matche slik økning i popularitet.

- At vi skulle klare å nå vårt maksimale tak på 800 deltakere i løpet av fem år, og såpass langt unna en storby, er hinsides alle forventninger vi kunne ha. Gaustatoppen er riktig nok et velkjent landemerke og utfartsmål, men det tyder også på at vi har klart å bygge opp noe unikt med Viking Challenge gjennom et inkluderende arrangement hvor stemning og opplevd kvalitet står i fokus. Og det skal vi fortsett med!

Telemark opplever store snømengder i år, og Løvaas håper på en varm og solrik vår for å sikre best mulige forhold til løpsdagen 16. Juni. 

- Særlig er vårt nye løypealternativ inn Gausdalen, Kraftløypa, sårbar i forhold til sen snøsmelting og transport av deltakere til start. Men vi krysser fingrene for god karma og en varm vår, sier Løvås

Kondis.no 2017: Storløp til Gaustatoppen av Lucia Philipp i Viking Challenge
Kondis.no 2016: Se video fra årets Viking Challenge
Kondis.no 2016: Ny løyperekord og storeslem til familien Weng i Viking Challenge

Viking Challenge arrangeres av Viking Footwear og Rjukan IL, og byr på tre ulike løypevalg og distanser opp til Gaustatoppen på 1800 moh. For mer info, www.vikingchallenge.no