Kondismedlem Sponset innhold
EMsprintstafett

O-EM: Bronse til Norge i sprintstafetten

Det norske laget løp torsdag inn til bronse på sprintstafetten i EM i orientering i Sveits. Stafetten ble vunnet av Sveits foran Sverige.


- Utrolig deilig, strålte Andrine Benjaminsen etter at hun hadde avgjort kampen om bronsemedalje til sin og Norges fordel under dagens sprintstafett på orienterings EM i Sveits.

- Jeg har forberedt meg på dette mentalt, og sett for meg dette scenarioet mange ganger de siste ukene. Men når jeg nå havnet midt oppe i det holdt jeg på å begynne å grine – for jeg var så sliten.

Den norske ankerkvinnen var sliten, men klarte å holde hodet klart. Dermed holdt hun unna for jagende Tsjekkia og Østerrike på de siste par postene etter arenapassering under dagens sprintstafett.

Dermed var Norges andre internasjonale medalje på sprintstafett noensinne et faktum.

- Helt rått, jublet lagkameratene som tok imot Benjaminsen etter målgang med ryggdunk og klemmer.

- Vi har selvfølgelig håpet på dette, men samtidig er det også ganske overraskende, sa Øystein Kvaal Østerbø.

Veteranen i det norske laget er den eneste som også var med på sølvmedaljen under VM i Skottland i 2015. Nå var den norske kvartetten i stafetten som avgjøres som miksstafett med dame-herre-herre-dame; Sigrid Alexandersen, Trond Einar Moen Pedersli, Øystein Kvaal Østerbø og Andrine Benjaminsen.

De var til slutt drøye tre minutter bak vinnerlaget Sveits i mål. Regjerende verdensmester Sverige ble nummer 2. Men Andrine Benjaminsen var altså de nødvendige sekundene foran Tsjekkia.

- Det er helt fantastisk, sa jenta som også løper sisteetappe på det norske damelaget under skogsstafetten på lørdag.

- Etter denne opplevelsen kan jeg ikke gjøre annet enn å glede meg til det.

Da kan det bli mye moro for de norske fargene når en vet at det norske herrelaget på skogsstafetten har vunnet VM-gull både i fjor og i 2016.

KIlde og bilde: Norsk orientering