Inngressbildet; Raskeste løpere Geir Steig og Hanne Mjøen Maridal. Foto Finn Olsen

Det var flotte løpsforhold under Kanthaugløpet, et 4,6 km langt terrengløp med start og mål på Birkebeineren skistadion på Lillehammer. Løpet ble arrangert av Posten IL i samarbeid med Litrim. Sport 1 var løpssponsor.

Resultatene finnere dere her.

Det 193 store startfeltet etter ca 300 meter, opp bakken som ble brukt som glid-testområde under OL i 1994. Feltet ledes her av Torstein Ous (38) fra Søre Ål IL  nr. 3 i klasse M 16-19 år, Torger Haukåen (52) fra Ringebu/Fåvang IL som ble nr. 7 i klasse Aktive M 20-35 år, Geir Steig (50) Luster IL løpets vinner og Heikki Korpela (223) fra Finland, som ble nr. 2 i klasse Aktive M 20-35 år.

Mille Marie Storlien (14) fra Lillehammer Skiklub gjorde et meget sterkt løp, og vant klasse K 12-15 år 1 minutt og 30 sekunder foran  Maria Lykken Hamre, som ble nr. 2 i klassen. Storlien ble nest raskeste kvinneløper, 50 sekunder bak Hanne Mjøen Maridal. Hege Skari (101) fra Lillehammer Skiklub vant nok en gang klasse K 40-49 år. Morten Thorsrud (171) fra Trofe AS ble nr. 3 i klasse M 50-59 år.

Birk Strand Bjørnaa fra Lillehammer Skiklub gjorde også et meget sterkt løp. Birk vant klasse M 16-19 år, og ble nest raskeste herreløper, bare slått av Geir Steig.

Det lyser vinnervilje i ansiktet til Hanne Mjøen Maridal (180) der hun tar fatt på den siste motabakken opp mot Skiskytteranlegget på Birkebeineren skistadion, her foran Emil Book Bratbak (205) i klasse M 20-29 år.

Bjørn Egil Nordseth (113) Gjøvik FIK vant klasse M 40-49 år, her foran Heikki Korpela (223) fra Finland, som ble nr. 2 i klasse Aktive M 20-36 år, Maknus Bleken (298) fra Follebu nr. 3 i Aktive M 20-25 år og Ole Johann Rødvik Kilskar (48) fra Frol IL, som ble nr. 4 i klasse Aktive M 20-35 år.

Bente Størmer Steira (45) LIF ble nr. 2 i klasse Aktive K 20-35 år, kjemper her med Tonje Skjeldstadås (191) fra IL Varden, nr. 3 i klasse Aktive K 20-35 år.

Julie Egeberg Moger Lillehammer Skiklub ble vinner av K 16-19 år, i herlig driv opp den siste motbakken mot mål.

Løypa passerte også det store snødepoet som skal brukes under vinterens World Cup i langrenn. Depoet er nå dekket med et tykt lag med sagflis, og dette bildet gir assosiasjoner til at løpet går i Sahara. Her ser vi Ola Løvlien fra Lillehammer passerer snødepoet. Løvlien ble nr. 2 i klasse M 12-15 år.

I alle aldre. I Kanthaugløpet var det fellesstart for alle klasser. Her ser vi Halvor Melbø fra Vingrom IL (182) i klasse 0-11 år leder et felt foran noe eldre løpere Marit Valset (152) i klasse K 60-69 år og Åge Magne Ludvigsen (165) i klasse 70 år og eldre.

Glade trimmere fra Lillehammer Tannhelse, der de fleste ansatte deltar i Sørdalskarusellen. Fra venstre Lene Møllerløkken (178) og Marianne Holen Stubrud (177) deltok begge i klasse Trim uten tidtaking.