For niende år på rad arrangerer Sognsvann Rundt Medsols sin Øyakarusell.
Hver torsdag kan du ta båten fra Aker brygge og ut til de idylliske øyene som ligger mellom 5 og 20 minutter fra brygga nedenfor rådhuset.

I 2010 ble det aller første øyløpet arrangert på Hovedøya , hvorpå Langøyene rundt og Gressholmen rundt fulgte. I 2014 kom også Lindøya rundt med og så sant juli ikke har fem torsdager så er det øyløp hver eneste torsdag i feriemåneden juli.

Blaa_himmel_640_IMG_20140724_165049_1.jpg
Slik har været ofte fremstått på øyaløpene. Foto: Frode Klevstul

Korte løp på mjukt underlag
Løpene er på rundt tre km, utenom Gressholmen Rundt som er på ca. 4 km.
Det løpes på mjukt underlag, sti eller noe grus, med unntak av Langøyene Rundt hvor det også løpes noen hundre meter med asfalt.

Det bys på både naturidyller og utsikter og charmerende hytteby (Lindøya) som omgivelser på øyløpene.
For at løperne skulle få med seg omgivelsen bedre (og lære løypa å kjenne) er det innført obligatorisk gjennomløping av traséen ca. 1 time før løpet går.


Mat_paa_Tiern_venstre_IMG_20160707_185712.jpg
Ferske reker, loff og majones en klassiker på sommern og her serveres det på "Tier'n" etter løpet i 2016. Foto: Stian S. Møller

Gourmetkarusellen med bading og løping
Ganske raskt kom også tradisjonen med å kombinere løpene med bespisning etter løpene. Arrangørene byr på reker og loff på Hovedøya, spekemat og omelett på Langøyene og burgere og salat på Lindøya. Mens det blir tur på Gressholmen Kro etter løpet på Gressholmen. 

De siste 3-4 årene er det også blitt vanlig at løperne tar seg en dukert mellom løping og matservering.
Arrangørene opplyser at de økte startkontingentene i år skyldes at startkontingenten tidligere ikke helt har klart å dekke utgiftene til maten som serveres.

Nå koster det 120 kr pr. løp som inkluderer mat etter løpet. Mens det på Gressholmen Rundt, hvor hver enkelt må betale for seg på Kroa, koster 60 kr. å delta på løpet.

Snart fullt på alle løpene
En kan melde seg på hvert enkelt løp eller hele øyakarusellen. Grunnet at løpene går i naturreservater har dispensajonen for å arrangere løpene innebåret at det er maks deltakelse på 35 personer i hvert enkelt løp.
Arrangøren melder om at både Langyene Rundt og Gressholmen Rundt er så godt som fulltegnet mens Hovedøya Rundt og Lindøya rundt ennå har 10-15 plasser ledige.

HER kan du melde deg på Øyakarusellen.