Viglpiken opp er en nysatsing som skigruppa i Brekken IL har tenkt på ei stund, forteller Tove Gløtheim Ryttervold til Nea Radio. Fra starten ved Vaullivollen og opp er det 600 høydemeter fordelt på ca. 7 km.

Konkurranseklassene hadde 27 deltakere i premieren søndag der Strindheim-løperen Sverre Solligård var i en klasse for seg til tross for at han fulgte noen trimmere som gikk en litt annen rute enn den som var merket for løpet. Flere av de nærmeste fulgte etter lederen og feiløpingen på anslagsvis 2-3 minutter ble derfor ikke avgjørende for rekkefølgen opp til den fantastiske utsikten1361 moh.

- Jeg får vel løpe igjen neste år - og da riktig rute, kommenterte vinneren sporty etter å ha fått noen ekstra meter "på kjøpet" av den lave startkontingenten.

Skiskytteren Jacob Høsiøen fra Tynset IF  var neste løper til topps slått med nær fire minutter, mens den gamle storløperen Jan Nyrønning fr Ålen IL tok 3. plassen, ytterligere 1:45 bak.

Blant kvinnene var Sissel Bolstad fra Tynset først til topps på 1:04:24 og 1 minutt og 19 sekunder foran Røros-jenta Signe Hofstad. Berit Sæther fra Tolga kom opp til en klar 3. plass.

Vigelpiken har blitt et populært turmål og motbakkearrangementet lokker også trimmere og familier til en felles opptur med en del sosiale aktiviteter og opplegg rundt selve løpet. I år var det 38 trimmere som tok turen i det fine været som i tillegg til 27 aktive ga 65 deltakere i premieren - noe arrangørene var godt fornøyd med.  En nyskapning som er kommet for å bli, og et av ytterst få løp i Røros kommune i år.

Den aller første vinneren av Vigelpiken opp, Sverre Solligård, med fortjente roser etter løpet. (Foto: Eilin Therese Feragen)

Signe_Hofstad_Carl_Georg_Konow.pngDagens nest beste jente, Signe Hofstad, foran Carl Georg Konow som var til god hjelp underveis: - Hurra for fint vær og bra økt. Lite ser man at mannen bak meg basically dro meg opp hele fjellet.Takk! (Bilde og kommentar fra Signes Instagramkonto - Foto: Bodil Berg)