U20-mesterskapet i friidrett er i gang i Finland, og den norske troppen fikk en perfekt start med to 1500 m-løpere videre til finalen. At Jakob Ingebrigtsen skulle klare det, var ikke noen stor overraskelse - sjøl om det er mye som kan skje med urutinerte løpere i tette og taktiske felt. Men at Sondre Juven skulle klare finaleplass, var på på ingen måte gitt.

Jakob Ingebrigtsen tok ingen sjanser. Han lå trygg for både hekting og knuffing helt bakerst i to runder. Så satte han fart, og de siste 600 meterne kontrollerte han feltet fra tet. Mot slutten hadde han en liten duell med en av de kenyanske favorittene, George Manangoi. Jakob kunne løfte den ene handa i været som vinner av heatet.

- Det gikk helt etter planen. Skulle ligge bak i 700-800 meter og så sette fart. Det kjentes veldig bra ut. Jeg fikk de svarene jeg ville ha, og nå gleder jeg meg til finalen på torsdag, sa Jakob til Norsk Friidrett etter løpet.

Heldigvis for Sondre Juven var farten høyere fra start i heat 2. Sondre brukte omtrent samme taktikk som Jakob, og med en runde igjen var han godt plassert langt framme. Sjøl om han mista et par plasser på sisterunden, så holdt 3.45,62 og femteplass i heatet til avansement. Tida var bare 36 hundredeler bak persen, så Juven ser virkelig ut til å ha truffet med formen.

- Jo, det gikk veldig bra det her. Klarte målet, så det er en lettelse. Nå er det bare å dunke til i finalen, så får vi se hva som skjer, fortalte Sondre til Norsk Friidrett da det ble klart at tida var god nok til finaleplass.

Alle det store favorittene kom seg greit videre. George Manangoi og Jakob Ingebrigtsen er nevnt. Den kanskje aller største favoritten, Samuel Tefera fra Etiopia, vant tredje heatet mens Justus Soget, som også har gjort det meget bra i Diamond League-sirkuset, vant heat nummer to.

Finalen går torsdag klokka 19.25 - med to norske i feltet. Det er bare å glede seg. U20-VM strømmes direkte hos IAAF

Heat 1 10 JUL 2018 10:25