En teknisk krevende sprint i gamlebyen i Riga var rammene rundt dagens VM-sprint, og med noe regnvær som ekstra krydrende utfordring, ble det ekstra tøft å holde orden på kart og kompass, samtidig som en holdt balansen på det glatte underlaget. For de norske utøverne var dette i dag en vanskelig kombinasjon:

- Plasseringsmessig – som lag – er vo bedre enn under sprinten på EM. Men vi kan ikke være fornøyd med dette, sa landslagssjef Jørgen Rostrup etter å ha sett Håkon Jarvis Westergård løpe inn som beste norske løper på 13. plass.

Med dette var bergenseren 40-tallet sekunder bak Daniel Hubmann som forsvarte VM-gullet sitt på denne distansen fra i fjor. Sveitseren - som i dag tok sitt 8. VM-gull totalt - var ett fattig sekund foran Tim Robertson fra New Zealand. Andreas Kyburz ble nummer 3.

- Vi ønsker, og har som mål, å komme oss inn med løpere topp 10, både i dame- og herreklassen, sa landslagssjefen som i dag altså fikk se Westergård best på herresiden med 13. plass.

Hos damene var Sigrid Alexandersen best av de norske med 18. plass i konkurransen som ble vunnet av Maja Alm. Den danske sprintspesialisten tok sitt 4. VM-gull på rad på denne distansen da hun i dag var 16 sekunder bedre enn Tove Alexandersson. Judith Wyder ble nummer 3.

For kvartetten Silje Ekroll Jahren, Trond Einar Moen Pedersli, Jon Aukrust Osmoen og Ingjerd Myhre endte VM-innledningen i bygatene i Riga med henholdsvis 22.-, 23.-, 30.- og 32. plass.

VM i orientering fortsetter med sprintstafett i Riga i morgen.

Kilde: Norsk orientering