Lina Roindt ble arrangert i Rindal søndag 9. september. Det var 194 deltagere totalt, derav 21 i konkurranseklassene. Løpet gikk under gode løpsforhold.

Vinneren Jon Arne Gaundal fra Steinkjer FIK, som har den fjerde beste norske tid på maraton i år, hadde full kontroll på konkurrentene. Dette var hans siste hardøkt før et nytt maratonløp til helga (Berlin), der han håper å kunne forbedre persen på 2,23,43 ytterligere.

I Lina Roindt, som er 10,8 km, brukte han 35,21, og var 1,36 foran junioren Johan Tøndel Hammer fra Børsa IL, som på sin side var 6 sek foran veteranen Ole Arnold Sødal fra Kyrksæterøra IL.

Dameklassen ble vunnet av Marthe Rødsgaard fra arrangørklubben Rindal IL på 50,17, 59 sek foran Berit Vestermo fra Namdal Løpeklubb.

Marthe_Rødsgaard_Foto_Kjetil-Fagerholt.jpgMarthe Rødsgaard vant kvinneklassen. (Foto: Kjetil Fagerholt)

Lina Roindt har vært arrangert i 35 år, og har en «sterk» adelskalender. Mange har prøvd seg på Dag Øxnevad sine løyperekord på 33,41 fra 1989. Gaundal sin tid, holder til en 17. plass. Nederst i adelskalenderen er det en oversikt over snittiden for de 10 beste. Årets løp var av de bedre, snittiden på 38,33 er det 15. beste løpet så langt. På løpets statistikkside, finner man også passeringstidene for de beste fra de siste 30 årene: http://www.rindalil.no/statistikk.288266.no.html

Og for den som lurer på løpets navn; Lina er et dialektord for hovedvegen.

Jon Arne Gaundal vant herreklassen. (Foto: Kjetil Fagerholt)