Det blir fire backyardløp i Norge denne høsten. Er det en backyardbølge på gang?

Det hyggelige med de fire backyardløpene er at de er godt geografisk spredd; Arrangementene finner sted i Stavanger, Sandefjord, Trondheim og Harstad. Det første backyardløpet i Norget ble imidlertid arrangert i Oslo i 2012 da Sharon Broadwell første gang arrangerte "Røde Huset backyard Ultra" - en suksess som varte i fire år, men løpet fant ingen ny arrangør da Sharon ga seg.

Hva er Backyard Ultra:
Det vanligste er at det løpes en løypa på ca 6,5 km med start hver time. Farten du holder bestemmer hvor lang pause du får før neste start. Den som holder ut lengst er løpets vinner. For løpene til Backyard Norge er det et unntak ved at de stopper etter 12 runder, og vinner er den som løper fortest den siste runden. 7 runder trengs for å få løpet godkjent som et ultraløp.


Backyard Ultra Sandefjord (FULLT) 27. oktober
Bakyard Ultra Stavanger 10. november


Marius Nordy i Velocity Sport har arrangert Backyard Ultra i Sandefjord siden 2014, med stadig økende deltagertall. I år er løpet allerede fulltegnet med 200 påmeldte. Arrangøren leter nå etter arenamuligheter for kanskje å kunne slippe til flere deltagere. Løypa er 6,7 kilometer småkupert på variert underlag ved Haukerød i utkanten av Sandefjord.

Therese_Falk_Frank_Løke.jpgOmtale fra fjorårets løp på kondis.no:
Therese Falk og Frank Løke vant Backyard Ultra​

NYHET!
Nå er det også klart for et nytt backyard-ultraløp i Stavanger, i regi av Backyard Norge i samarbeid med Hagelangs IF. Løypa blir også der 6,7 kilometer, en flott runde fra Dyrsnes Natursenter ved Store Stokkavatnet rett vest for Stavanger sentrum.

Les mer om løpene på hjemmesiden til Backyard Norge

Backyard Norge på Facebook

Løypa i Stavanger:


 

Bildet kan inneholde: 2 personer, personer smiler, skjegg

Løpevennenes Ultraintervall, Harstad 22. september

Dette løpet er tidligere arrangert i 2015 og 2017. 
Den tredje utgaven ble arrangert for noen dager siden, og omtale finner du på kondis.no.:

Tromsø-dominans i Løpevennenes Ultraintervall

Mer om løpet kan du se på Løpevennenes Facebookside
NYHET:
Kruke's Backyard UltraTrail Challenge, Trondheikm (Malvik) 27. oktober


Make it 24 times to run 100 miles, climb Mount Everest... and be a legend!

Den mest ekstreme utgaven av de norske løpene er Kruke's Backyard UltraTrail Challenge i Malvik, Trondheims nabokommune i øst. Også her er det satt et tak på antall runder, til 24 runder a 6,7 km. Tilleggsutfordringen er at dette er et opp/ned motbakkeløp med 368 høydemeter fra Saksvik nesten nede ved Trondheimsfjorden til Solemsvåttan 423 moh.  Snittstigning/-fall på 10%.

Dersom du klarer alle 24 rundene har du løpt 100 miles (160,9km) og klatret 8848 høydemeter, eller som arrangøren skriver: - Make it 24 times to run 100 miles, climb Mount Everest... and be a legend!

Vi tviler på om noen klarer det!
Løpet er godkjent av ITRA og gir fra 1-5 kvalifiseringspoeng til UTMB-kvalifiseringen.

Mer info finner du på løpets hjemmeside

ANDRE NORSKE ULTRALØP:
Se: Om norske ultraløp 2018
Påmeldingsstatus, linker til påmelding og omtale
Linker til ultrarelaterte saker finner du i toppen på: www.kondis.no/ultra