Ifølge Stavanger Aftenblad er det ennå uvisst om Jakob Ingebrigtsen stiller til start. 

– Det er ennå ikke avklart hvem av Ingebrigtsen-brødrene som løper i Stockholm. Jakob skal ha en eksamen onsdag, men alle drar til Stockholm, uttalte friidrettssjef Erlend Slokvik til NTB i går.

Alle tre står også på startlista til det som må kunne kalles et meget godt 1500 m-felt. Her er Timothy Cheruiyot og begge Manangoi-brødrene på plass. Det er også etiopiske Samuel Tefera som i vinter satte ny innendørsverdensrekord på distansen. Andre sterke navn er Ayanleh Souleiman og Aman Wote. Svenskene setter sin lit først og fremst til Kalle Berglund, men også Elmar Engholm er med. 

I det nasjonale heatet på 800 m er både Thomas og Andreas Roth påmeldt, sistnevnte trolig som fartholder. På startstreken finner vi også Mats Hauge og Thomas Heggøy. I det nasjonale kvinneheatet på 800 m er Vilde Våge Henriksen å finne på startlista. I et nasjonalt B-heat løper Margrethe Jørgensen Baustad 800 m. 

Pernille Eugenie Epland og Kristin Lande Dommersnes blir å finne på startstreken i det nasjonale heatet på 1500 m. Der får de tøff motstand fra mange av de beste svenske løperne. 

En av de øvelsene som det knytter seg størst forventning til, er 10 000 meteren for menn som avslutter stevnet klokka 22.05. Der skal de to beste svenske langdistanseløperne, Napoleon Solomon og Robel Fshia, være med. De har begge løpt meget bra på halvmaraton tidligere i år med henholdsvis 1.01.17 og 1.01.18, og nå vil de få god drahjelp av en rekke sterke løpere. Hagos Gebrhiwet fra Etiopia er kanskje den største favoritten, men her er også mange gode kenyanere og ikke minst sveitsiske Juien Wanders som i vinter løp halvmaraton på 59.13, og er meldt i godt slag. 

Dessverre går 10 000 meteren etter at NRKs sending er slutt. Sendinga starter klokka 19.30 og avsluttes med 400 m hekk for menn der Karsten Warholm er den store favoritten. 

Diamond League-sirkuset kommer til Oslo og Bislett torsdag 13. juni. Der får Kondis-medlemmer rabatt på inngangsbillettene

Brødrene Thomas og Andreas Roth kan juble over 800 meter-suksess i NM
Andreas Roth (til høyre) vil prøve å hjelpe sin bror Thomas fram til ei god tid i det nasjonale 800 m-heatet i Bauhaus-galaen i Stockholm. (Foto: Arne Dag Myking)