På 1500 meteren åpna Jakob Ingebrigtsen veldig avventende. Feltet delte seg i to, og Sandnes-gutten lå omtrent sist i den bakerste pulja. Men på den nest siste runden begynte Jakob opphentinga, og da han tok igjen teten en runde fra mål, gikk han like godt forbi og ifra. Til slutt vant han på 3.43,85, nesten 2 sekunder foran nestemann. Persen til Jakob er på 3.42,44.

Grunnen til den forsiktige åpninga forklarer han med den smellen han fikk da han løp 1500 m innendørs i Sandneshallen i vinter.

- Jeg må si det svirret litt i bakhodet akkurat den opplevelsen. Var også litt forsiktig i starten og ble liggende helt sist i feltet som besto av 20 løpere. Men jeg spiste meg gradvis framover og kjente at kroppen virkelig spilte på lag med meg, uttalte 16-åringen til Aftenposten etter løpet, og la til:

- Jeg fikk en vanvittig god og positiv opplevelse. Det var også skikkelig herlig å ha en avslutning som gjorde at jeg parkerte konkurrentene fullstendig på den siste runden.

Filip Ingebrigtsen ble nummer to på 800 m med 1.48,40 mens storebror Henrik kom på sjetteplass med 1.49,88. Filip var litt nærmere persen sin på 1.47,79 enn det Henrik var sin - på 1.48,09.

Konkurransen i Portland kom på dag én etter et fire uker langt høydeopphold, og de tre brødrene håper på å være i enda bedre form når de skal konkurrere i Eugene om to uker.

Bilderesultat for jakob filip henrik ingebrigtsen kondis
Henrik og Filip Ingebrigtsen løp underdistanse og kom greit i gang med utendørssesongen.
(Arkivfoto: Bjørn Johannessen)