Det seeda elitefeltet for menn består av fem løpere som starter klokka 20.00. Vi vil kunne følge begivenheten på nrk.no som skal sende fra klokka 19.57. I tillegg til Jakob og Henrik Ingebrigtsen stiller Per Svela og Narve Gilje Nordås, som nå trener i samme gruppe som Ingebrigtsen-brødrene. Også Zerei Kbrom Mezngi som viste god form da han 7. mars vant 10 kilometeren i Egersund Halvmaraton på 29.08, er å finne i dette feltet. 

Det vil bli flere grupper på fem-seks løpere som starter med 30 sekunders mellomrom. Det løpes to runder i ei så å si flat løype på 2,5 kilometer på Forus utenfor Stavanger. 

Kvinnefeltet er også sterkt med Vienna Søyland Dahle som den kanskje største favoritten. Men det blir også spennende å følge Vilde Våge Henriksen, Christina Toogood, Ingrid Kristiansen, Freya Mjølsnes og ikke minst Ingrid Ingebrigtsen. 

Sondre Nordstad Moen har den norske 5 km-rekorden for menn. Den lyder på 13.37 og ble satt i et gateløp i Monaco i fjor vinter. I samme løp i år løp franske Jimmy Gressier inn til 13.18, og det er den gjeldende europeiske rekorden. Forholdene ser ut til å bli veldig fine i kveld, og Yr melder om 15 varmegrader og bare en helt svak bris. 

Norgesrekorden for kvinner har Susanne Wigene som i 2007 løp Kristinaløpet på 15.24. Den får nok stå i fred, men kanskje kan Vienna Søyland Dahle nærme seg 16 blank. 

Startliste

Mer info om løpet på Spirits heimeside

Gull til Vienna Dahle på 10 000 meter
Vienna Søyland Dahle er den største favoritten på kvinnesida. (Foto: Stig Vangsnes) 


Løypa er flat og innbyr til fart. (Foto: Spirit Stavanger) 

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957