Lørdag 4. september stod løpenettverket Northern Runners som vertskap for den 4. utgaven av Sherpatrappa opp i Tromsø. Totalt 158 deltagere stilte til start på den 700 meter lange løypa som går opp til toppen av fjellheisen i Tromsdalen. Sherpatrappa som ble ferdigstilt i 2019 har 1203 trappetrinn, og for mange inntraff melkesyra allerede før de hadde passert 1000 trappetrinn.

I dameklassen ble det seier til Innika De Rosa som løp opp på tiden 10:07. 15 sekunder bak fulgte Silje Hansen på 10:22. Hansen har løyperekorden på 09:28 som ble satt i 2019. På tredjeplass fulgte Åsta Sørensen Kielland på 10:26. Totalt stilte 39 kvinner i konkurranseklassen.

Innika De Rosa.jpgInnika De Rosa løp kjappest blant damene opp Sherpatrappa. Foto: Lars-Espen Langhaug.

Blant herrene ble det seier til Eirik Haugsnes. Han har dermed 3 seire (av 4 mulige) i dette løpet. Haugsnes løp de 1203 trappetrinnene på tida 07:45, og vad 11 sekunder bak sin bestenotering og løyperekord (07:34) fra i fjor. Rett bak på 07:48 fulgte Trym Paulsen fra Mo i Rana etterfulgt av Arthur Chomarat som fikk tiden 08:05. Totalt 117 menn deltok i konkurranseklassen.

Blant alle disse var det flere i den yngre garde som tok utfordringen med å løpe opp "trappa". Den som imponerte aller mest var Gard Harjo Haugsnes (sønn til Eirik Haugsnes). Han deltok i klasse M 11-12 år og løp opp på 8 minutter og 38 sekunder, og var bare 53 bak sin far og vinneren.

Gard_Harjo_Haugsnes.jpgGodt løp av unge Gard Harjo Haugsnes som hadde 6. beste tid opp Sherpatrappa! Foto: Lars-Espen Langhaug