emil-iversen.jpgLongyearbyen og Svalbard er kjent som en eksotisk destinasjon, og flere og flere viser interesse for Svalbard Skimaraton. I en pressemelding forteller arrangøren at det allerede over 700 påmeldte til det de kaller "årets råeste skitur i vill arktisk natur".  Tre av de påmeldte er Emil Iversen (bildet til høyure), Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug.

- Med en ny løypetrase som går over to breer, venter vi mange flere påmeldte de siste ukene før startskuddet går lørdag 27.april, sier leder Nora Lines i Svalbard Skimaraton.
- Med patruljerende isbjørnvakter langs løypetraséen blir opplevelsen noe helt spesielt, og et minne for livet.

Løypa er 42 km, og rennet går i klassisk stil. Det er egen trimklasse og også en kortere trimløype på 21km 

- Dersom værgudene står oss bi i år, vil en kunne oppleve påskestemning under rennet og en flott midnattssol etter banketten, sier Lines som forteller at komiker og skiløper Nils Ingar Aadne (Nilsi)  er med og løfter banketten til nye høyder. 

Rennets hjemmeside
Svalbard Skimaraton på facebook

Gul løype er 42 km, rød løype er 21 km.

Om de nye løypene skriver arrangøren på sin hjemmeside:
Klima har endret seg på Svalbard de siste årene som gjør at faren for skred er større enn den tidligere har vært. Derfor ønsker Svalbard Skimaraton og bytte til en løypetrase som vi anser som tryggere med tanke på skredproblematikken. Den nye traseen er spektakulær og flott, og går over 2 breer. For helmaraton vil det være en rundløype, mens halvmaraton vil gå frem og tilbake i samme området.

Ved å trekke Svalbard Skimaraton nærmere byen håper vi på å lage en enda større folkefest enn tidligere. Hvis temperatur og forhold holder seg kaldt har vi start bynært og mål i handlegaten i Longyearbyen!
 


Arrangørfoto.