I forhåndsomtalen til den danske arrangøren er Jakob Ingebrigtsen forgrunnsfiguren sammen med  Geoffrey Kamworor fra Kenya, som har vunnet VM terrengløp to ganger og VM halvmaraton tre ganger. Under mellomtittelen "Norsk fænomen kan skrive historie" heter det: 

"Startfeltet får også et interessant nordisk islæt med Jakob Ingebrigtsens tilsagn. Det 18-årige norske fænomen skrev sidste sommer i Berlin historie, da han blev dobbelt europamester på 1500 og 5000 meter. Ved VM har han valgt at stille op i sin naturlige klasse - U20 - hvor han bliver et af Europas helt store håb i en afrikansk paradedisciplin. Man skal tilbage til 1985 for at finde et VM, hvor mændenes U20-klasse ikke er blevet vundet af en østafrikansk løber."

Også IAAF trekker fram Jakob Ingebrigtsen som en av favorittene, men 18-åringen vil møte enormt god motstand fra først og fremst kenyanske, etiopiske og ugandiske løpere. VM terrengløp er opp gjennom tidene blitt regna som kanskje den vanskeligste løpskonkurransen å vinne siden de beste fra 1500 m til halvmaraton gjerne møtes på en og samme startstrek. 

Kondis vil være til stede i Danmark og dekke mesterskapet. NRK2 sender fra VM fra klokka 12.05. Juniorløpet for menn starter klokka 12.10. 


Liste over påmeldte

U23_damer_Anna_Emilie_Moeller_vinner_960_A20G6599.jpg
I motsetning til Norge stiller Danmark med fulle lag i alle øvelser inkludert miksstafetten. Anna Emilie Møller, som er løper inn til EM-gull i U23-klassen, er den som kanskje har størst mulighet til å få en god plassering. (Foto: Kjell Vigestad)