I tillegg til Jakob Ingebrigtsen er den svenske stavhopperen Armand Duplantis, den tyrkiske sprinteren Ramil Guliyev og den franske tikjemperen Kevin Mayer med i finalen. Vanligvis går bare tre utøvere til finalen, men med delt tredjeplass i avstemmingen ble det fire i finalen denne gangen.

I konkurransen om å bli årets stigende stjerne er Jakobs utfordrere den samme Armand Duplantis pluss den belgiske 400 m-løperen Jonathan Saccor.

Skulle Jakob Ingebrigtsen gå til topps i en eller begge kåringene, så vil han ikke være på plass i Lausanne for å motta hederen. Det har trener Gjert Ingebrigtsen for lengst bestemt:

– Jakob er på treningsleir i USA da. Det er helt uaktuelt å reise tilbake til Europa da. Vi kaster ikke bort to dager på en galla, sier Gjert Ingebrigtsen til TV2.no

Jakob sjøl synes det er en ære å bli satt pris på på denne måten:

– Å være nominert til en sånn pris er ikke noe mål man har, men det er helt klart stort å bli anerkjent, sier han til TV2.no

I kvinneklassen er det ingen distanseløpere som er nominert til årets utøver, mens Sarah Healy fra Irland er en av de tre som kan bli årets stigende stjerne. Hun vant både 3000 og 1500 m i U18-EM på nye mesterskapsrekorder, og sist vinter løp 17-åringen 3000 m innendørs på 9.10,43.