JAN KRSTIANS OPPDATERING 13.03:

Jeg er utrolig lei meg for at jeg ikke kommer til å starte idag, som litt kjekt sagt tidligere i uka. Men ting har endret seg drastisk bare de siste 24 timene. Jeg var veldig klar for dette helt frem til igår kl 17, begynte da å tenke litt. Hadde til og med tidligere på dagen hentet nye sekker jeg skulle få bruke, og fått tilsendt trackere med rask postgang for å ha "alt" klart.

Det er litt galskap med 4xbirken i utgangspunktet, og for meg en artig utfordring som setter hodet og kropp på en liten test. Nå etter en "shut down" i hele landet ville denne skituren blitt noe annet en hva jeg ønsket i utgangspunktet; Innsamling Minnefond, Birkenfesten, glede, kosetur, artig utfordring, osv. Kroppen er i like god eller dårlig form som igår, men hodet er ikke der det bør være nå av flere årsaker.

Dette er ikke en vanlig skitur for meg noe mer, siden jeg har lagt litt mer i det i forhold innsamling til Ida Eides Minnefond, samarbeid med mange mennesker, hjelp fra alle kanter osv. En start idag ville ikke klart å gi meg den godfølelsen eller noe i nærheten av det som jeg søker med å få i slike utfordringer. Når også min support har endt med å bli "bare" min gamle far i en bobil (stiller opp 100%, var villig til å kjøre rundt fjellet flere ganger han) grunnet dagens situasjon må jeg visst også tenke litt sikkerhet for min egen del.

Viktig for meg å presisere at jeg ikke avlyser, men utsetter 4xbirken24. Mer enn noen gang tidligere er jeg motivert for å gjennomføre dette, for min egen del, for minnefondet og for å vise en takk til de som har bidratt med både penger til fondet og utstyr for øvrig.

Selvom jeg har lagt ned mye følelser, innsats, trening og stukket frem hodet i forbindelse med 4xbirken24 betyr det lite i den store sammenhengen. Innsamlingen vil jeg i dialog med minnefondet opprettholde inntil videre, så støtte der kan fortsatt gjøres på vipps #587738. Som sagt, jeg SKAL gjennomføre dette.

Ta vare på hverandre folkens.

Hilsen
Jan Kristian


Jan Kristian Haugnæss (42) har fått sansen for seige utfordringer. Norges lengste skirenn, det 135 km lange Pendlerrennet fra Gjøvik til Holmenkollen og verdens lengste skirenn, Nordenskiöldsloppet på 220 km, er de to lengste på merittlista på ski. I tilleggg er Offroad Finnmark (700 km)  og "everesting" (høydemeter tilsvarende Mount Everest på 24 timer) et par av manndomsprøvene som er gjennomført på sykkelsetet. Nå er det 4xbirken24 som står for tur, en idé som dukket opp da han gikk TurBirken sammen med sin aktive far, Jan Haugnæss (76), i fjor. 

Jan Kristian debuterte i Birken i 2010 på over fem timer og har gått hvert år siden med nye mål. Den gangen var ambisjonen bare å komme til mål, noe han ønsker å gjenskape nå 10 år etter. Forutsetningene er helt annerledes, men målsettingen er den sammen: Bare" å komme til mål!

Jan Kristian Haugnæs-Birken 2010.jpg
Jan Kristians passerer Sjusjøen i sin skidebut i voksen alder. (Foto fra 4xBirken24's  facbookside)

Selv om det ble "dobbelt-Birken" i fjor, blir 216 km (maginalt kortere enn Nordenskiöldsloppet) en helt annen prøvelse. Opplegget er å starte fra Lillehammer fredag og avslutte med den ordinære Birken fra Rena til Lillehammer lørdag formiddag. Selv tror han at den tøffeste fasen blir "runding halvveis" på Lillehammer natt til lørdag for å ta fatt på den tredje turen.

I forbindelse med prosjektet ønsker seigmannen fra Trysil å samle inn penger til Ida Eides Minnefond. Stiftelsen har til formål å redde liv, både i og utenfor idretten, ved å:

  • øke kunnskapen om livreddende førstehjelp i norsk topp- og breddeidrett;
  • bidra til synergieffekter, kunnskap og bevissthet om førstehjelp og hjertestartere, herunder holde kurs i førstehjelp, øke tilgangen til flere hjertestartere mv.;
  • påvirke beslutningstakere til økt bevissthet rundt hjertehelse i idretten; og
  • bidra til økt fokus og forskning på skjulte hjertefeil.

Ønsker du å støtte innsamling til Ida Eides minnefond gjør det via facebookside til 4xbirken24.
 

4xBirken24-logo.jpg