John Henry Strupstad overtar som leder av Ultraløpsutvalget etter Sharon Broadwell som måtte trekke seg av arbeidsmessige årsaker i høst. Strupstad har sittet i utvalget siden 2015 som utøverrepresentant, men ble i siste møte i utvalget stemt inn som utvalgets nye leder for resten av toårsperioden som varer til våren 2019.

Sharon Broadwell - som representerte SK Vidar - kom inn i Ultraløpsutvalget i 2009, og overtok som utvalgets leder etter Per Lind i 2013. Hun har gjort en imponerende innsats for ultraløpsporten i disse 8 årene, der hun også har hatt internasjonale verv.
 

Ultraløpsutvalget består nå av:

John Henry Strupstad, FIK Ren-Eng 2015-
Olav Engen, Romerike Ultraløperklubb 2007-
Marit Berg Bjerknes, Romerike Ultraløperklubb 2011-
​Ragnar Nygård, Romerike Ultraløperklubb 2015-
Runar Gilberg, SK Vidar 2017-

 

sharon_olav_i_maal.jpgSharon Broadwell og Olav Engen har sittet i ultraløpsutvalget siden 2009 og 2007. Her er de sammen etter fullførte 81 km i Rallarvegsløpet 2006 - da begge løp todagersløpet på en dag for å få et 50-miles resultat til bruk ved påmelding til Western States. Sharon fullførste dette llegendariske 100-milesløpet som eneste norske kvinne hittil i 2009. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


All viktig ultraløp-info finner du på ultraløp-siden 


I det samme møtet der John Henry Strupstad ble valgt som leder ble også uttakskriteriene for deltagelse i internasjonale mesterskap revidert. Disse finner du også  link til på www.kondis.no/ultra

 

Uttakskriterier til internasjonale mesterskap 2018-2019
50km, 100 km, 24-timers og terrengultra


Ultrautvalg-logo_250x231.jpgIAU World & European Championships 50K, 100K, 24H:

  • Hovedkriterier for uttak vil være oppnådde resultater på tilsvarende distanser i løp med IAU-label i løpet av de siste24 månedene før mesterskap finner sted. Dersom resultat er eldre enn 12 mnd., må utøver bevise form.
  • Skadehistorikk vil også bli vurdert.
  • Ved oppnådd resultat tilsvarende minimum nivåene nedenfor (varierer mellom IAUs kategori B og kategori A for 2017, bare kategori A fra 2019) og innenfor tidsfrister nevnt ovenfor er man med i vurderingen, men ikke automatisk kvalifisert.
    •   50 km:           3h:00 for menn / 3h:30 for kvinner                     2019: 3:00/3:30
    • 100 km:            7h:15 for menn / 8h:45 for kvinner                     2019: 7:00/8:30
    •   24 timers:       230 km for menn / 210 km for kvinner                2019: 240/220
  • IAUs øvre grense for antall deltagere – og ultraløpsutvalgets økonomiske forhold vil kunne påvirke troppens størrelse. Alle som tas ut i den norske troppen oppnår den samme støtten. For mesterskap som arrangeres utenfor Europa må man forvente at troppen blir mindre enn ved mesterskap i Europa.
     

IAU World Trail Championchips:

  • Hovedkriterier for uttak vil være resultater oppnådd i terrengløp på ultradistanser – der hoveddelen av løpet skjer i terreng med relativ likhet med løypa der mesterskapet skal arrangeres. Utvalget vil måtte bruke mer skjønn ved uttak her enn på flate løp – siden det er vanskelig å sammenligne tider i ulike løp.
  • Vinner av NM terrengløp kvinner og menn er kvalifisert til neste mesterskap.
     

Rammebetingelser:

  • Løperne som tas ut til å representere Norge i internasjonale ultraløpsmesterskap må være forberedt på at en del av kostnaden må bæres i form av egenandel. Ultraløpsutvalgets økonomi og IAUs støtte vil til enhver tid bestemme hvor mye som må dekkes av den enkelte.
  • Utgifter til støtteapparatet er også en del av totalkostnaden som kan påvirke egenandelens størrelse.
  • Løpere som er i landslagsdiskusjonen og som er varslet om dette, må holde ultraløpsutvalget orientert om alle skader – og gjerne gå over i støtteapparatet (gjelder ved forfall så sent at kostnader til reise og hotell allerede er påløpt). Ved unnlatelse av å melde inn skader som i neste omgang forårsaker unødige kostnader kan løperen bli bedt om å dekke disse selv. Det forventes også at løpere som er tatt ut til mesterskap avstår fra lange konkurranser den nærmeste tiden før mesterskapet (jmf. profesjonalitet). Det må være en dialog mellom løper og utvalg rundt disse punktene.
  • For å representere Norge i internasjonale mesterskap må den som tas ut være medlem i en norsk friidrettsklubb tilsluttet NFIF og ha tegnet helårslisens.
     

Kommende tildelte mesterskap:

2018 IAU Trail World Championchips 80 km                 10.-13. mai       Penyagolosa, Spania
2018 IAU World Championchips 100 km                       8. september    Sveti Martin na Muri, Kroatia
2019 IAU 24H World Championchips                             juli                    Irdning, Østerrike

Oppdatert Oslo 15. november 2017

For NFIFs Ultraløpsutvalg
John Henry Strupstad
Leder