Kondis1510_350.jpgMonika Kørra løper oss i møte, både på framsida og i form av et stort portrett inne i desember-utgaven av Kondis. Starten på intervjuet begynner slik: 

"Hun ble gjengvoldtatt, men ikke drept. Hun ble ydmyket, men reiste seg. Nå forteller løperjenta Monika Kørra sin historie i håp om å hjelpe andre."

Løpinga var henne til stor hjelp i den meget vanskelige tida etter voldtekten, og fremdeles gir de daglige treningsturene henne en kraft som hun også formidler til andre, både som forfatter og trener. 

En annen som har opplevd tøffe tak er årets norske mester på maraton, Ebrahim Abdulaziz. Han flykta fra militærregimet i Eritrea og er nå bosatt i Vanvikan og trener med Strindheim. Kondis møter han ikke så lenge etter at han løp Frankfurt Marathon på 2.21.18. Han forteller åpent om hvordan det er å være ny i Norge og hva løpinga betyr for han. 

Emelie Forsberg er en av verdens beste fjelløpere om sommeren mens hun om vinteren er helt i verdenseliten i randonee. Hun er kjent for sitt store smil, og i Kondis-intervjuet forteller hun om hva det er som gjør henne så glad. 

Mens klimatoppmøtet i Paris foregår, kan vi lese om "Pole to Paris" og Erlend Moster Knudsen som nettopp har løpt fra Tromsø til Paris for å skaffe oppmerksomhet omkring klimaendringene. Hvordan opplevde han å løpe 3 mil daglig med tung sekk på ryggen opp og ned av norske fjell? Hvorfor bruke løping til å formidle viktigheten av å ta vare på kloden?

Treningsstoff er det mye av også i årets siste Kondis-blad. Skiløper Solfrid Braathen forteller om hvordan det som for et tiår siden ble betrakta som ei suppeøkt - lang hard langtur - nå i langt større grad blir oppfatta som ei superøkt, ikke minst for dem som vil hevde seg i turrenn. 

Du får også servert et spesifikt styrketreningsprogram for å bli bedre til å stake, noe som blir stadig viktigere i moderne langrenn. Kristin Granum Rosebø gir deg sju strikkøvelser som kan gjøres både inne og ute, og som helt sikkert gjør deg bedre til å stake. 

Trenerkapasiteten Bjarte Vik fortsetter sin serie med deltaljerte treningsprogrammer for løpere som har planer om å konkurrere på 5, 10 eller 42 km til sommeren. Serien går hvert nummer av Kondis fram til neste høst, og her får du hjelp til å legge opp treninga ut fra ditt eget nivå og dine egne ambisjoner.

Kan høydetrening også ha noe for seg for mosjonister, spør Trond Hansen som opplevde å perse klart på både 10 km og maraton etter et treukers treningsopphold i høyden. Han forteller om sine egne erfaringer og har i tillegg snakka med og formidler gode tips fra en av forskerne og en av trenerne i Norge som vet mest om høydetrening. 

Til dette nummeret har Kondis testa det du trenger av både skiutstyr og treningstøy for vinteren. Sliter du med kalde føtter, kan kanskje varmesåler eller varmesokker være løsningen?

I Kondis finnes som vanlig også reportasjer, småstoff, faste spalter og overraskelser. Ekspertpanelet svarer på det leserne måtte lure på, og det er bare å sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis og få svar i neste nummer av bladet.

I desember-nummeret kan du også lese om hvordan skikarrieren til Therese Johaug starta for 25 år siden. Og skulle du trenge enda mer lesestoff, finner du omtaler av bøker som mange av Kondis-leserne helt sikkert vil sette pris på.  

Det er med andre ord bare å glede seg til 96 sider med inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Kondis1510_640.jpgMonika Kørra ble utsatt for et virkelig traume, men lot seg ikke knekke. Nå bruker hun tida til å hjelpe andre. (Foto: Bjørn Johannessen)