Kondis1405_350.jpgElise Molvik har gjort kometkarriere. Hun har løpt i bare to år, og hun debuterte i konkurranse først i fjor høst da hun ble nummer to i 3-sjøersløpet, bak Susanne Wigene.

Siden har det gått slag i slag med internasjonal førsteplass i Wings For Life, tredjeplass i Sentrumsløpet og landslagsdebut på 10 000 m i nordisk. I Kondis blir vi bedre kjent med den 20 år gamle Sandnes-jenta som vi garantert kommer til å høre mer fra i framtida.

En annen fremadstormende, ung løper er Mats Bjørgum, som løper - og løper fort - for Strindheim. Der er løpsmiløet i stor vekst med en fin miks av unge, ivrige og eldre, rutinerte løpere. Mats forteller om både ambisjonene sine og hvordan han har tenkt å realisere dem. 

Gunhild Berntsen er 17 år eldre enn både Elise og Mats, men også hun liker å sette seg høye mål. Nå er det triatlon som har fokus for den allsidige idrettskvinna. Hun er for tida bosatt i Belgia der hun lar idretts- og familieliv gå hand i hand. 

Løpslederen for Oslo Maraton, Anders Björk, er blitt noen kilo lettere og mye sprekere siden han i februar bestemte seg for å gjøre noe med både vekta og formen. Nå har han satt seg et konkret tidsmål for 15 kilometeren i Lidingöloppet, og han trener målbevisst for å klare det. 

Mens den store mengden sykla fra Bergen til Voss i slutten av mai, tok Erik og Ståle Iden beina fatt og løp distansen. I Kondis forteller de om den fine, men også krevende løpeturen. 

For de som er opptatt av å holde riktig intensitet på treninga, serverer Kondis en fagartikkel om trening i ulike intensitetssoner. Hvordan bør en trene i de ulike sonene, og hvordan bør fordelinga mellom sonene være? Forskerne Asbjørn Gjerseth og Egil Johansen gir deg svarene. 

Juni-nummeret av Kondis har også en rekke utstyrstester - av rulleski, sykkelsko, wattmåler, actionkamera, treningsklokke, løpesko for tungvektere - så her kan du få hjelp om du vurderer å investere. 

På de 88 sidene finnes også en rekke andre større og mindre saker. Er du ikke allerede medlem, er det bare å bli det. Da vil du ikke bare få ti årlige nummer av Kondis, men også bidra til å støtte det arbeidet Kondis gjør for å legge til rette for kondisjonsidrett i Norge. 


Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Kondis1405_640.jpg
Liker å løpe: Elise Molvik har hatt en fin løpsvår med blant annet seier i det internasjonale veldedighetsløpet Wings For Life. Bli bedre kjent med 20-åringen fra Sandnes i Kondis' juni-nummer! (Foto: Bjørn Johannessen)