Olav Engen (66) er deltidsansatt i Kondis med utviklingsoppgaver og vikarierer også noen ganger som nettredaktør. Han har vært lokalredaktør for kondis.no siden 25. oktober 2004 og er også redaktør på ultrasiden. Den idrettslige bakgrunnen startet med røykestopp og orienteringsløp i 1978 og inneholder over 2100 dokumenterte konkurranser, halvparten o-løp, resten veg- og terrengløp med forkjærlighet for ultraløping siden 2005. Han er medlem i NFIFs ultraløpsutvalg og leder av Romerike Ultraløperklubb.

 

Vignett-kondiskommentaren.jpg

Hvem blogger og hvem leser?

- Hvem er det som blogger - og hvem er det som leser blogginnleggene? Egentlig et umulig spørsmål å svare på, annet enn det jeg skrev innledningsvis; At det er mange som blogger og enda flere lesere.

Sjøl har jeg blogget siden august 2008, først som KrampeGammeln fram til jeg ble hjerteoperert i 2014, deretter som OtimistGammeln. Totalt 1 050 blogginnlegg, de aller fleste idrettsrelatert - og de aller fleste uinteressante for folk flest. Men, en del kunne også inspirert andre...

Dette siste gjelder nok for de aller fleste bloggere; at det man skriver er interessant for noen og uinteressant for mange flere. Noe kan være faglig interessant, annet kan være morsomt, noe kan oppfylle et behov for å vite noe om en begivenhet - det er i det hele mange grunner for å klikke på linken til et blogginnlegg.

Selvsagt er valg av bilde og tittel viktig, og man har kanskje sine favorittbloggere som man følger regelmessig nesten uansett hva de skriver om. Det jeg er overbevist om er at veldig mange lar seg inspirere av andres blogging - og i tillegg til å følge enkeltbloggeere har de fleste mediabedriftene sine egne bloggere der man enkelt kan følge et større antall bloggere. Vi i kondis har også hatt våre egne bloggere, og nå starter vi oppp på nytt.
 

Vil du blogge på kondis.no?

La oss bare forutsette at mange svarer ja på spørsmålet i overskriften: Kan noen bli inspirert av å lese ditt blogginnlegg? Kunne du tenke deg å dele noen av blogginnleggene dine  for Kondis' lesere. 

  • Vi har allerede pratet med noen aktuelle bloggere...
  • og vi vil ha kontakt med flere.
  • Vi ønsker størst mulig bredde på bloggere; nybegynnere, rutinerte løpere, rene mosjonister, gamle, unge,  supermosjonister eller eliteløpere.
  • Vi ønsker blogging om alle kondisjonsidretter, fra konkurranse eller trening, om skader og   annet mosjonsrelatert innhold, tips og triks.

Bloggerside-eksempel.jpgPå kondis.no skal du slippe å måtte blogge i faste intervaller, og vi kan i fellesskap bli enige om hvilke av dine blogginnlegg vi også skal legge ut på kondis.no. Det fine med en slik måte å gjøre det på er at man kun deler de blogginnleggene som man er fornøyd med og som man tror er relevant for en stor del av kondis.no's lesere. 

  • Det blir en hovedside for alle blogginnleggene med link til de ulike bloggerne.
  • Alle bloggerne får sin egen side der alle publiserte blogger vises (se illustrasjon).
  • Fakta om bloggeren og vedkommendes blogg kommer som fast tekst over bloggene.
  • Mange av blogginnleggene vises også på kondis.no's nyhetsside.
  • Selve publiseringen på kondis.no foretar vi ved å kopiere fra din blogg, eller vi legger ut tekst og bilder direkte på kondis.no dersom du ikke har en egen blogg.

Hvis du er interessert i å blogge for oss på kondis.no tar du kontakt med Heming eller Olav.
Oppstart blir i løpet av våren.