Det ble rene trønder-festen i Trysil i kveld da hele seks av sju løpere på startstreken i kveldens finale var trøndere. Det ble på forhånd spådd duell mellom Petter Northug og nykommeren Johannes Høsflot Klæbo. Både Niklas Dyrhaug og Hans Christer Holund prøvde å ta opp kampen, men tilslutt stod det mellom Klæbo og eldste bror Northug. Fotofinishen viste at Klæbo gikk først i mål, og Northug måtte finne seg i å bli slått av han som blir kalt "den nye Northug". 

- Det var veldig morsomt å gå rulleskisprint i dag. Det var veldig mye folk her og fantastisk stemning. Det er alltid morsomt for oss når så mange folk stiller opp og heier oss fram, sa en godt fornøyd Johannes Høsflot Klæbo etter målgang.

Klaebu _leder.jpg
(Foto: Johan Andersson/Destinasjon Trysil)

Folkefest i Trysils gater
Det er sjette året på rad at Coop Trysil Rulleskisprint arrangeres, men i år har arrangør Svein Skarpmo i Hallo Trysil samlet tidenes startfelt.

- I kveld har Norges aller beste langrennsløpere stått på startstreken her i Trysil. Det er fantastisk å se at alle gir 100 prosent. Det skaper god stemning og folkefest her i gatene, og det har vi hatt i kveld, sier Skarpmo.

Martin Johnsrud Sundby skulle egentlig gå rulleskisprinten i Trysil, men måtte melde avbud da han falt under trening på rulleski mandag. Skaden gjør han må belage seg på noen ukers rehabilitering.

Resultater Coop Trysil Rulleskisprint 10.08.2017:

1. Johannes Høsflot Klæbo
2. Petter Northug
3. Niklas Dyrhaug
4. Hans Christer Holund
5. Even Northug