Straumemila er mer enn et milløp. Hovedløpet er 10 km for senior kvinner og menn, men her er flere muligheter. Det er også 5 km for kvinner og menn, 5 km for ungdomstrinnet jenter og gutter, bedriftsstafett (mix) 5 x 900 m, og en 3 km for barneskoleklassene. Nytt av året her er at det for 1.-4. klasse vil være gratis å delta. Det vil bli satt opp en vandrepokal for den av skolene i Fjell som prosentvis deltar med flest elever i denne klassen. Alle som deltar her vil få medalje.I tillegg er det turklasse for alle som vil gå en tilpasset trimtur og samtidig støtte opp om arrangementet. Dato for Straumemila 2018 vil være 22.april.

Milløypen blir litt endret i 2018. Nytt av året er at man løper først inn i turløypen (grus), følge vestsidene av vannene, krysse over CCB broen, tilbake på østsiden av vannene, og inn ved Sotra Arena. Deretter løper man bak Trigger og Turbuss Vest bygget, før man kommer inn på opprinnelig løype ved Sotra Bil. Resten av strekningen er brukt tidligere, nordover forbi Møbelringen mot Sartor, til høyre i Arefjordsvegen mot Brattholmen, til høyre ned Idrettsvegen til Sotra Arena. 5 km løper da inn til mål (markert med beach flagg mot målportal), mens 10 km løper inn på turstien igjen for runde to. Løypen er kontrollmålt med målehjul. Alle deltakere i 5 og 10 km løpet vil motta spesialdesignet medalje.

BEDRIFTSSTAFETT (mix) 5 x 900 m! Et supert tilbud for alle arbeidsplasser. En kort løype på 900 meter løpes av 5 deltakere. Alle kan delta. Premie til raskeste lag, og premie til det laget som lager mest show og moro. Nytt i 2018 er at man må ha minimum to jenter / damer på laget.

Barneskoleklassene skal løpe turstiene; i år skal de løpe vestsiden av vannene helt bort til Ebbesvikvegen, over høydedraget (fjellet) og følge stien på østsiden av vannene tilbake til målgang ved Sotra Arena. Ganske nøyaktig 3 km. Løypen er likevel litt krevende på grus, med kupert terreng. Hvis enkelte foreldre vil løpe sammen med sine barn i denne klassen, synes vi det er både trygt og flott. Vi foreslår da at foreldre melder seg på i turklassen og løper denne distansen uten tidtaking. Spør evt om dette i sekretariatet.

Turklassen får som i fjor anbefalte alternativer i turstiene som nå er flott opparbeidet sør for Idrettsparken. Her er flere muligheter – på kryss og tvers langs med og mellom (og over) Skogavatnet og Ebbesvikvatnet. De som ønsker å gå litt lengre kan gjerne ta turen via Brattholmen.

Start og mål for alle klasser blir i ved Sotra Arena og den nye fotballhallen i Straume Idrettspark.

Premieutdeling til de beste i hver løpsklasse etter målgang. Alle registrerte deltakere, både løpere og turgåere, er med i trekningen av mange flotte gevinster. Trekning foretas like etter premieutdeling.

Sondre Øvre-Helland og Eli Anne Dvergsdal med pokal og gavekortSondre Øvre-Helland og Eli Anne Dvergsdal med pokal og gavekort under fjorårets løp.

Premier i 10 km Straumemila vil være (herre og dameklasse):
1.plass Gavekort Sport Norge 2000,-
2.plass Gavekort Sport Norge 1000,-
3.plass Gavekort Sport Norge 500,-

Premier i 5 km Straumemila vil være (herre og dameklasse):
1.plass Gavekort Sartor Storsenter 1000,-
2.plass Gavekort Sartor Storsenter 500,-
3.plass Gavekort Sartor Storsenter 250,-

VNR Mix Bedriftstafett (5×900 meter, minimum to damer på laget)
1.plass VNR Vandrepokal for beste lag, 
I tillegg deles det ut vandrepokal for beste kostyme

Sprekeste skole (1.-4.klasse) i Fjell kommune
Vandrepokal til den skolen som deltar prosentvis med flest elever fra 1.-4.klasse i barneløpet (2,8 km)

Det blir også premier i juniorklassen 5 km og i 5.-7.klasse barneløp (2,8 km)

Program for løpsdagen


1000: Sekreteriatet åpen for å hente ut startnummer og påmelding.

1030: Starten går for Sport Norge Turklassen. Må være ute av turløypen innen 1230 (om dere ikke følger barna deres i barneløpet).

1200: Sekreteriatet stenger. Felles oppvarming på parkeringsplassen utenfor Sotra Arena i regi av Aktiv365. NB Tilgang til turløypene stenges for turgåere inntil løpene er ferdig.

1230: Starten går for 3 km løp (1-7 klasse).

1300: Starten går for 10 km Straumemila (senior)

1310: Starten går for 5 km løp (junior/senior)

Ca 1430: Start VNR Stafetten

 

Påmelding Straumemila

 


Kondisreportasjer Straumemila

2017 : Sondre Øvre-Helland og Eli Anne Dvergsdal vant Straumemila