Tim Bennett (51) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.

 

Vignett-kondiskommentaren.jpg"...Selvsagt finnes det slurv også innenfor arrangement som klubber arrangerer, men jeg er tilbøyelig til å «tro» mer på dem uansett!..."


Jeg er president  i Kondis,  og samtidig er  jeg medlem i Sportsklubben Vidar. SK Vidar er på mange måter klubben i mitt hjerte, og for meg det naturlige valg når det kommer til å være med i en klubb. SK Vidar er gode på å drive barneidrett, de har gode tilbud for oss «voksne» og gir mange med meg et miljø vi liker å være en del av. Sånn sett er jeg en del av friidrettsfamilien i Norge. Jeg har selvsagt ingen betenkeligheter med det. Og hadde jeg hatt egne barn, så hadde det vært ganske naturlig for meg å introdusere dem for SK Vidar.

Ved å være president i Kondis skal jeg sam­tidig slå et slag for aktivitet og helse for alle. Kondis skal være mosjonistens stemme i et landskap som er preget av en viss stagnasjon. Ser man på oppslutningen om arrangement innenfor kondisjonsidretter som sykkel og langrenn, så har den de siste par årene gått litt tilbake. Og stadig vekk leser jeg artikler om at noe må gjøres for å stoppe dette.

Ildsjeler
Det er for mange ritt, det er for dyrt å delta og lisensen er høy. Kanskje satt Sykkelforbundet for lenge på gjerdet i solen - og så på at alt bare vokste. Men ingenting vokser jo inn i himme­len. Ting snur, og folk har ikke så mye penger at de kan delta på alt mulig lenger. Særlig når tilbudet blir så stort at det blir for mye å velge i. Da kommer kannibalene løpende, og det er de arrangementene med særpreg og evne til å manøvrere riktig, som overlever - hvilket for så vidt er helt naturlig. Bak disse arrangementene står ofte ildsjeler i klubber, som for eksempel i SK Vidar. Det fin­nes mange ildsjeler der som har vært med på å arrangere i massevis av år - fordi de vil klubben skal overleve og fordi klubben betyr noe for dem. På samme måte kjenner jeg til ildsjeler innenfor sykkel og langrenn også. Her snakker vi om mennesker som bruker mesteparten av sin fritid på klubben sin.

Samtidig kommer det arrangement inn fra sidelinjen med kommersiell bakgrunn. De har ofte penger og er sponsorstyrt. Slik jeg ser det, er dette arrangement som tenker penger - og ikke så mye annet. De er preget av lettvinte løs­ninger og ønsker å bruke minst mulig penger på arrangementstekniske detaljer. Dermed blir det hele litt tilfeldig. Heldigvis så har ikke disse fått veldig gjennomslag ennå, men det kan selvsagt komme noen som klarer det.

Slurv
Selvsagt finnes det slurv også innenfor arran­gement som klubber arrangerer, men jeg er tilbøyelig til å «tro» mer på dem uansett!

At det er et bredt tilbud også for Kondis-medlemmer som ikke er så opptatt av klubber, er selvsagt positivt. Likevel ser jeg jo at kom­mersielle arrangement kan ødelegge for de arrangementa som det står klubber bak. Det liker jeg faktisk ikke! Jeg får også henvendelser om dette og ten­ker at også Kondis må ta litt ansvar her. Mulig jeg banner i kjerka nå, men jeg mener helt klart at dette må diskuteres i våre fora også. Uansett hvordan saker og ting arrangeres, så må det finnes et ansvar bak det.

Kom gjeme med kommentarer til meg på dette - jeg er selvsagt interessert i synspunkter, enten de er positive eller negative. I motsetning til enkelte andre presidenter praktiserer jeg nemlig åpenhet.

God høst!

Tim Bennett