Det er torsdag kveld i Lillehammer og det er med andre ord kvelden før arrangementene starter opp i Birken 2022.
 


Fredagens arrangement

Fredag morgen smeller startpistolen på den andre siden av fjellet, når Skøytebirken skal legge i vei ut fra Tingstadjordet 3 kilometer vest for Rena. Etter 54 kilometer i en løype med en lang og velkjent historie, kommer løperne inn på Birkebeineren skistadion. Turbirken arrangeres også på fredag, og der har deltakerne to distanser å velge mellom. 54-kilometeren starter på Rena slik som Skøyetbirken, mens Turbirken 28 km starter på Sjusjøen Langrennsarena. Kondis vil dekke alle disse tre rennene.

Videre vil også Stafettbirken 4 x 7,5 km arrangeres fredag formiddag, med starttid klokken 11:30.
 

Hovedrennet 

Lørdag morgen går starten for det aller største rennet her i Birken, når Birkebeinerrennet 54 kilometer setter i gang. Her blir det enormt spennende å se utvikling og resultater i år, ettersom vi har uvanlig mange interessante navn på startlistene. Den største profilen på start er nok Therese Johaug, som ikke har forlatt skisporet for godt enda. Det er noen store spørsmål som stilles rundt hennes start her - Kan hun slå de suverene langløpsdamene, og kommer hun til å velge blanke ski eller festesmøring? Dette var det mye oppmerksomhet rundt på gårsdagens pressekonferanse hos Visma Ski Classics, og rådene Johaug fikk var i hvertfall å satse på staking. Selv var hun usikker. 

Marit Bjørgen starter også på lørdag, sammen med langløpere som Ida Dahl, Britta Johanson Norgren, Lina Korsgren, Astrid Øyre Slind, Emilie Fleten, Rosie Brennan, Tiril Udnes Weng, Laila Kveli osv. 

I herreklassen har vi også alle de "vanlige" langløperne på plass, med Emil Persson, Tord Asle Gjerdalen, Oskar Kardin og ikke minst Andreas Nygaard. Sistnevnte var stinn av selvtillit på pressekonferansen, og virket ganske sikker på å hevde seg bra uansett føreforhold. Til start kommer selvfølgelig også Anders Aukland, og Kasper Stadaas som sist helg vant Holmenkollmarsjen. Herman Paus står også på startstreken og er nok revansjelysten etter å ha blitt slått i den nevnte marsjen i Holmenkollen. Martin Johnsrud Sundby er også et stort navn på listene, samt Martin Løwstrøm Nyenget som tok en knallsterk seier på femmila i Holmenkollen for to uker siden. Andrew Musgrave, Dridrik Tønseth, William Poromaa, Mikael Gunnulfsen - alle starter på lørdag, og dette jo bli spennende!

Søndag er det også renn her på Lillehammer. Da er det klart for de litt yngre i UngdomsBirken og BarneBirken.

skiclassics-trailer.jpgVisma Ski Classics er for lengst installert på stadion, og hele utøverfeltet gjør seg klar på den andre siden av fjellet. (Foto: Tom-Arild Hansen) 

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957