Jubileumsbilaget dekker perioden fra grunnleggelsen i 1962 og fram til 1988. Henning Høgheim skisserer hovedlinjene i utviklingen til det som da het Den Norske Maratonklubb, og han trekker og fram morsomme anekdoter fra organisasjonens historie. Del 2 av historien kommer i neste nummer.

Jubileumsbilaget inneholder også sjette del av Ketil Moens serie om bladet Kondis' historie fra starten i 1969 og fram til i dag. Nå er han kommet til perioden fra 1994 til 1999, og han er innom både maratonløpets hundreårsjubileum og at fokuset utvides fra å dreie seg mest om maratonløping til også å omfatte kortere løp og andre kondisjonsidretter. 

Også ellers i Kondis nummer 7 - 2012 finnes historisk stoff. Den samme Ketil Moen har finlest banestatistikkene og regna ut hvem som har vært Norges beste baneløpere gjennom alle tider. Her er virkelig mye snadder for løps- og statistikkinteresserte! 

September-nummeret er likevel først og fremst en vanlig Kondis-utgave med intervjuer, reportasjer, trenings- og utstyrsstoff. 

Dama på framsida heter Heidi Sandstø, og i sommer ble hun norsk mester i terrengsykling på rundbane. Hvordan får hun tak i formen, og hvor henter hun inspirasjonen fra? Intervjuet i Kondis gir deg svarene. 

Vi møter også familien Roth der sønnene Thomas og Andreas gjør det meget bra på 400 og 800 m mens pappa Per-Einar har spesialisert seg på ultra. Hvordan kunne eplene falle så langt fra stammen - eller har de kanskje mer til felles likevel, enn det distansevalget kan tyde på? 

Her er også intervju med meget erfarne Marianne Myklebust og de fremadstormende ungdommene Karoline Simpson-Larsen og Eirik Mysen. Hos alle kan en merke både smittende idrettsglede og friske ambisjoner.

I forkant av høstens mange maratonløp gir Kondis deg tips om hvordan du kan unngå maratonblemmene. Hva gjør du like før og under maratonløpet for å sikre at resultatet blir like godt som forberedelsene? Det gis også rettesnorer for hva som er god oppførsel i løp. Er det f.eks. lov å henge i ryggen hele vegen for så å spurte ifra helt mot slutten?

Du finner selvsagt også de faste spaltene og mye annet kondisjonsstoff på de 80 sidene. Er du ikke allerede medlem, så er det bare å bli det og få Kondis direkte i postkassen.

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 


Hedi Sandstø er en av landets beste terrengsyklister, men er likevel opptatt av å ikke bli for seriøs.
- Det er viktig å beholde leken, sier hun i intervjuet med Kondis. (Foto: Bjørn Johannessen)