I 2013 kom Hinderløpsidretten  til Norge.

Men allerede i november året før var initiativtaker til Norges første store hinderløp “Viking Race”, Andreas Dietzel live fra Boston i nett-TV programmet Ukas Forsprang hvor han snakket om den nye sporten som skulle komme til Norge. Du kan se hele intervjuet i
Ukas forsprang #4 Elektrosjokk.  (spol frem til 13:43)

vinnermenn_640_vr2013.jpg
Jonathan Albon vinner Viking Race i 2013. Foto: Stian S. Møller


Viking Race ble en stor suksess allerede første året med 492  deltakere. Kondis var til stede og presenterte hele arrangementet med hele 51 bilder av fotograf Stian S. Møller. Les reportasjen her.

Andreas Dietzel sa ja da Kondis spurte om han kunne tenke seg å være Hinderløpredaktør og han holdt hinderløpssidene på et høyt nivå med mange fine reportasjer de første årene.

De første årene lå under hinderløpreportasjene under løp på kondis, men før den tredje hinderløpsesongen i 2015 fikk sidene sin egen knagg på forsiden på lik linje med motbakkeløp, maraton og ultra.

Før den fjerde hinderløpssesongen i 2016 dro Dietzel igjen over til USA, hvor han i sin tid hadde fått inspirasjonen til hinderløp.

I mellomtiden hadde hinderløpidretten vokst kraftig, kraftigere og raskere enn sjøl motbakkeløpene - som i sin tid også økte eksponentielt, og før Dietzel forlot hinderløpredaktørstolen hadde han fått på plass en etterkommer.

I slutten av mars 2016 presenterte Line Hofoss Holm sin første artikkel på hinderløpssidene med: “Nytt liv til hinderløpspalten - 20 norske hinderløp i 2016.”

Igjen fikk kondis.no en medarbeider som brant for sporten, og Line Hofoss Holm leverte flotte reportasjer med masse bilder og kondisleserne fikk innblikk i hinderløpidretten både i Norge og utlandet.

Nå har imidlertid Line også måtte prioritere andre oppgaver og takker for seg - for denne gang - på kondissidene, og vi takker henne for en formidabel innsats!

Som sin forgjenger hadde imidlertid Line fått ordnet med arvtager, ja faktisk to arvtagere.

Marie Kloster og Lars Waggen Kanedal har allerede levert flere  artikler og  presentasjonen av hinderløpidretten er dermed fortsatt i gode hender på kondis.no

Det er tid for en presentasjon av reporterne og vi åpner med Lars Waggen Kanedal som du kan lese om her.