Marianne Røhme (52) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

«Det er ingen selvfølge at en organisasjon som Kondis skal ha livets rett​ »

Kondis ble etablert for godt over 50 år siden da noen landeveisløpere fant ut at de ønsket å etablere Den Norske Maratonklubb, som seinere skiftet navn til Den Norske Løpsorganisasjon og deretter Kondis. Det fantes ingen ansatte den gangen, men et arbeidende styre som flyttet fra landsdel til landsdel når nytt styre ble valgt på landsmøtene. 

Medlemstallet har økt jevnt og trutt gjennom årene og antall ansatte er nå oppe i åtte som arbeider med bladet, nettsiden, nettbutikken, resultatservicen, statistikkutforming, utarbeiding av terminlister, kartlegging av treningsgrupper, og som gir råd til medlemmer om trening, skadeforebygging og oppbygging etter skader, og råd og vink til arrangører av mosjonsarrangement.

Vi er nå oppe i rundt 14.000 medlemmer som er bosatt over hele landet. Noen er barn og unge, men de aller fleste er voksne mennesker som ønsker en tilhørighet utenfor de tradisjonelle idrettslagene. Gjennom bladet Kondis, og medlemsaker her på kondis.no, henter de råd om trening og inspirasjon til å komme seg ut på treningstur. Prisen er lav og medlemskapet tjenes fort inn gjennom de medlemsfordelene vi har med rabatter både på sportsbutikker og andre steder. 

Det er ingen selvfølge at en organisasjon som Kondis skal ha livets rett. Vi mottar ingen offentlig støtte, og er fullstendig avhengige av inntekter fra medlemskontingenter og annonser for å kunne eksistere. I dag lager vi både en og flere forhåndsomtaler på kondis.no fra mosjonsarrangementer for å hjelpe arrangører til å få flere deltakere. I tillegg lager vi fyldige reportasjer fra arrangementet med mange bilder og mye nyttig informasjon for å spre interessen for aktivitetene i etterkant av arrangementene.

Dette er reportasjer som vi lager gratis å lese for alle enten de er medlemmer eller ikke. Men det betyr ikke at arbeidet er gratis. Selv om vi i Kondis er heldig og har mange dyktige frivillige som arbeider uten lønn for at vi på kondis.no skal ha så fyldig dekning som vi har, koster det likevel å sende reportere ut på oppdrag både i form av reisekostnader og innkjøp av fotoutstyr. 

Vi tror likevel det er viktig at Kondis påtar seg dette arbeidet og sprer gleden ved å delta på mosjonsarrangementer. Vi tror dette er viktig for at flest mulig skal bli motivert til å melde seg på f.eks. et løp eller skirenn for på den måten å få et langsiktig mål å trene mot. Ved å spre informasjon om arrangementene, og vise gleden mange opplever ved å delta, så tror vi at vi også motiverer enda flere til å være med. Det å ha stor aktivitet på kondis.no, og referere fra mange mosjonsarrangementer over hele landet, er derfor en viktig del av vårt samfunnsansvar. 

Kondis sin visjon er å spre treningsglede. Det gjør vi gjennom bladet og nettsiden vår. 

Vi setter stor pris på alle de som velger å være medlem hos oss. Dere er med på å støtte et svært viktig arbeid som bare blir viktigere og viktigere i åra framover. Vi håper at så mange som mulig av dere velger å fortsette som medlem etter at dette året er omme. 

I tillegg håper vi at de av dere som leser dette og som tipper, og ennå ikke har registrert noen mottaker av grasrotandelen deres, kan sette opp en av Kondis sine regioner som mottaker av grasrotmidlene (Kondis Region Nord, Kondis Region Øst eller Kondis Region SørVest). Dette er midler som i sin helhet skal gå til lokalt arbeid i ditt distrikt. Kondis får da en andel av det du tipper for uten at du taper på det.