Som en av ti Kondistreningsgrupper rundt omkring i landet har det i Elverum som eneste sted vært et tilbud hele tre ganger i uken. Tirsdag formiddag har det vært et «dagtilbud» tilpasset for trening med vogn, torsdager har vært intervall-dagen på bane eller veg mens søndag formiddag er forbeholdt rolig langtur i terrenget.

Etter at vinteren satte inn i november har det faste tilbudet på søndager tatt vinterpause, men det vil fortsatt bli noen «ad-hoc-turer». F.eks. inviterer Reidun Andreassen til å avslutte 2019 med en skikkelig ultratur fra Terningen Arena nyttårsaften kl 9.

Tilbudet på tirsdag formiddag i regi av Ida Kristine Seppola har vært særledes uheldig med vær og føre, og mange av øktene har blitt avlyst. Det har likevel ikke vært den store interessen, og tilbudet vil bli vurdert om det skal opprettholdes på vinterføre.

Baneintervaller.jpgMarit Haslie ledet an sin siste intervalløkt på Terningen foran 21 andre deltakere torsdag 17. oktober. 

Intervalløktene ledet av Marit Haslie og Rolf Bakken torsdag kveld vil fortsette utover vinteren, i hovedsak på gang- og sykkelstier i sentrum. Naturlig nok er oppslutningen vesentlig lavere enn på banen på Terningen der det var over 20 deltakere på enkelte av øktene. Også langturene i Stavåsen med Reidun Andreassen og Rolf Bakken som stifinnere var populære med rundt ti deltakere i gjennomsnitt gjennom hele høsten. Søndagstreningene ble for øvrig avsluttet 24. november med høstens høydepunkt da det i samarbeid med Team 55+ ble arrangert halvmaraton i en ny og flat asfaltløype med hele 35 fullførende.

Brurunden.jpg
Museumsrunden med byens mange bruer er blitt brukt på tirsdagstreningene "på hjul": (Foto: Ida Kristine Seppola)

Ser vi på oppslutningen de 18 ukene under ett, har de tre tilbudene gjennom Kondistreninga i Elverum ukentlig samlet 18 deltakere i snitt. Det tilsvarer en fyldig tropp for et av byens mange ballspillende lag og et betydelig bidrag til helsebringende aktivitet i «helsebyen Elverum». Som initiativtaker kan undertegnede si seg godt fornøyd med oppstarten den siste tredjedelen av 2019 og har gode forhåpninger om å samle enda flere i 2020. Målet er å samle flere til faste treninger hvor vi sammen kan hjelpe hverandre i bedre form, og samtidig gjøre flere kjent med de flotte og varierte treningsmulighetene på andre siden av dørstokken til de aller fleste.

Alle tilbudene er gratis om du er medlem av Kondis eller ikke. På facebook-gruppa Kondistreninga Elverum vil du finne oppdatert info om innhold og oppmøtested for neste trening. Er du ikke medlem er det bare å søke medlemskap så holder du deg ajour om tilbudet. Velkommen til Kondis-fellesskapet i Elverum og omegn.

Fullstendig oversikt over deltakelsen i Kondistreninga i Elverum 2019