Löplabbets Ribbemaraton går mellom Löplabbets butikker i Sandvika (Claude Monets Allé 24) og på Ski (Ski Storsenter). Det koster minimum 100 kroner å delta. Disse pengene vil gå uavkortet til Kirkens Bymisjon. Skulle du ikke kunne løpe, så tilbakebetaler vi ikke disse pengene. De blir å se på som en del av ditt bidrag til en gruppe som ikke har anledning til hverken å løpe langt eller overspise i jula, skriver arrangøren på sine sider.

Julas (årets?) hyggeligste løpetur
Löplabbets Ribbemaraton er julas (eller kanskje årets) hyggeligste løpetur, skriver arrangøren på løpets påmeldingsside. - Det er en offisiell maraton, men den mangler jaget etter personlige rekorder og "andres skalp". Det viktigste er å ha en fin løpetur, bruke den tida vi trenger og bli kjent med nye løpere. Det er viktigere å holde praten gående enn å holde pulsen oppe!

Max 200 deltagere
Det er i år forventet å bli så stor interesse at man begrenser antall deltagere til 200 stykker. Det er flere årsaker til dette. Den mest åpenbare er at startstedet ikke har kapasitet til flere. Butikken i Sandvika hadde i fjor ca 125 mennesker inne på samme tidspunkt, det var mer enn nok. Den andre grunnen er trafikale. Vi tar rett og slett ikke sjansen på å sende en større gruppe samlet ut i trafikken. Bruk refleksvest!
 

Loplabbet_butikk_Ski_foto-Trond-Johannesen (640x480).jpg

Löplabbets butikker var pyntet til fest i 2014, her fra butikken i Ski etter at løperne har begynt å komme i mål, i 3.etg på Ski Storsenter (foto: Trond Johannesen).
 

Mer info på ToppTids påmeldingsside

Påmeldte 2015

Vi skrev etter løpet i 2013:
For seks år siden var vi 7 løpere på det første Ribbemaraton, som egentlig var et ultraløp (mer enn 50 km langt) med start og mål på Lysaker, men de siste årene har distansen vært maraton - mellom Löplabbets butikker i Sandvika og Ski. I fjor var det imponerende 30 deltagere, og Frykholm "fryktet" at det ville bli minst 50 i år - og det ble det!

Kondis.no 2013: 121 løp vekk juleribba i Ribbemaraton
Kondis.no 2014: Ribbemaraton: Sandvika til Ski fra soloppgang til solnedgang
 

Lise_Lysfjord_Pettersen.jpg
Langs fjorden ved Veritasparken under løpet i 2014. (Mobillfoto: Anita Øy)