Malmvegen Minneløp ble første gang arrangert i 1983. Navnet har løpet fått fordi mesteparten av løypa går langs deler av den 230 år gamle malmvegen mellom Folldal og Alvdal. Løypa er 11,660 km lang og starter i Grimsbu med innkomst ved Folldal skole og flerbrukshus. Løpet starter 670 moh og ender 740 moh, med høyeste punkt 840 moh. Det arrangeres også en kortere utgave på 4 km, Malmvegen Mini, med start ved Beitrusten. Her er de konkurranseklasser for ungdom 12-16 år i tillegg til trimklassen.

Blide_minnelopere.jpg
Blide minneløpere (fra v.), Mari Brandsnes Vårtun, Elin Brandsnes Vårtun og Per Andre Dyste, på vei mot mål i trimklassen i fjor. (Foto: Åshild Sveen Gussgard)

Løpsleder Bjørn Gussgrad melder om at det er gjort noen mindre justeringer av løypa i år.

- Løypa ble litt omlagt mellom 2,7 km og 3,6 km som ga en litt lengre sammenhengende oppoverbakke der. Vi legger løypa tilbake til den stien som er brukt tidligere fra 2,7 km og utover. Vi endrer også noe på innkomsten mot Folldal sentrum fra cirka 8,5 km der det siste åra har vært litt skrått lende i 1-2 km, og der vi nå har funnet og fått tillatelse til å benytte en bedre trasé inn mot Folldal sentrum. Endringene gjør vel løypa litt mindre hard enn i 2018, med litt mindre motbakke etter 2,7 km og litt mer lettløpt inn mot Folldal sentrum, men lengden er som før, forklarer Gussgard. 

- Vi har også fått renska unna litt trær der stiene var på det smaleste. Vi tror vi har ei meget bra og innbydende løype i år med mesteparten terreng og stiløping, men grusvei i begynnelsen første 2 km og på enkelte strekk fra 8 km og inn. Ellers oppfordrer vi til forhåndspåmelding på eqtiming.no, men også mulig å melde seg på direkte i Grimshallen ved start. 

I tillegg til en tredels premiering i konkurranseklassene, er det satt opp en vandrepokal til beste kvinnelige og mannlige løper. Pokalen må vinnes tre ganger før den vinnes til odel og eie. I herreklassen er det en helt ny pokal i år siden Øystein Ulekleiv sirkret seg den forrige til odel og eie i fjorårets løp. I dameklassen stakk Hilde Solland Plassen av med pokalen i 2016 og Maren Hansen-Møllerud Hauen og Nora Nora Brandsnes Pedersen har vært sitt nappe i den nye pokalen . 

 I trimklassen deles det ut premier etter loddtrekning og det er merkeutdeling etter flg. intervaller:1. gang – Bronse og diplom, 5. gang – Sølv og diplom, 10. gang – Gull og diplom, 15. gang – Bronseplakett, 20. gang – Sølvplakett, 25. gang – Gullplakett, 

Kondis.jpg-for-web-small.jpgMalmvegen Minneløp minneløp er godkjent som kvalitetsløp av Kondis, noe som bl.a.  betyr at Kondis-medlemmer får 40 kr i rabatt på startkontingenten. 

Malmvegen Minneløp på terminlista
Løpsinnbydelse
Folldal IF's nettsider
Malmvegen Minneløps facebookside
Samleside for Malmvegen Minneløp med reportasjer 2005 - 2018