Kystløpet som de siste år har vært det største løpet i sør- Rogaland må i år gjøre endringer i løpet. Bane Nor utfører sikringsarbeid på Launes-broen og denne er stengt inntil dette arbeidet er ferdig.

Kystløpet blir derfor arrangert i ei alternativ løype. Løpet starter ved Hellvik jernbanestasjon og går på den samme turstien, men nå i retning mot Egersund.  Årets løp er 9 km langt og går hovedsakelig på samme underlag som før. Drikkestasjonen er som før på Maurholen stasjon og denne passeres både ved 2,8 og 6,7 km. Vending av årets løp er på jernbaneovergangen der hvor tidligere 3 km og 8 km skilt sto plassert. Løpet i år vi få en veldig "snill" slutt med slakt nedoverløping de siste 1,5 km.

Bane Nor og Eigersund kommune har stilt sine arealer ved Hellvik stasjon disponible for parkering denne lørdagen.

Kystløpet bli selvsagt også i år arrangert etter samme lest som tidligere med gratis drikke og kake til alle deltagerne.

Kystløpet blir arrangert lørdag 21. oktober kl 14:00. Spørsmål om den nye traseen og detaljer om dette kan sendes til Thomas Hetland/ thetland@gmail.com.

Kystløpet sin adelskalender.

Forhåndspåmelding kan i år som tidligere år sendes til thetland@gmail.com som beskrevet i plakat.

Start og målområdet 200m innenfor Hellvik togstasjon.

Hellvik stasjon som huser start og målområdet for Kystløpet lørdag 21. oktober.

I fjorårets løp vant Ørjan Grønnevig på ny løyperekord. Området Ørjan løper i her blir også passert under årets løp. Her kan du lese om 2016 utgaven.  Foto: Kjetil Bentsen.