Mange av de ansatte hos Bremnes Seashore på Bømlo tar joggeskoene fatt for å støtte opp om arbeidet helsepersonalet har gjort under koronakrisen i Alsace (Frankrike). Alsace er den regionen i Frankrike som ble mest rammet av koronaviruset med over 1400 døde (ifht folketallet ville det tilsvart over 4000 døde i Norge.

Eidis W. Biehler som driver firmaet Saveurs de Norvège i Strasbourg (Alsace) har tatt initiativet til å sette opp et eget lag til et virtuelt gate-/ terrengeløp til inntekt for helsepersonalet i Alsace.  

- Vi regner med at det blir cirka 120 personer på laget vårt, hvorav 30 stykker som kommer til å løpe på Bømlo. I tillegg har vi personer fra Singapore, USA, Tyskland, Belgia, Luxembourg, Tanzania og selvfølgelig Frankrike på laget, forteller Eidis til kondis.no.
 

GRATIS START FOR 20 KONDIS-LESERE
Saveurs de Norvège kan sørge for påmeldingen til folk (i alle fall de 20 første – de betaler) .
Send fødselsdato + navn + mail adresse til: saveurs@saveursdenorvege.fr før kl 12.00 imorgen fredag 5. juni
De som kommer etter de 20 får tilsendt informasjon til om hvordan de kan melde seg på.

 

IMG_4043.JPG
Team Saveurs de Norvège:  Eidis Biehler, Gwen Lagarde, Mette Hautemanière  og Tone Flisnes Allibe. (Foto: Tina W. Biehler)

 

Mer om arrangementet og initiativtageren:

Helgen 6.-7. juni arrangeres et virtuelt gateløp i Alsace til inntekt for franske ambulanse- og helsearbeidere. Norsk laks fra Bømlo bidrar med 5 Euro per deltaker fra sitt eget lag av distributører, kokker, butikkansatte og andre elskere av Bömlolaks.

Det er det norsk-franske selskapet Saveurs de Norvège som har fått i gang prosjektet til inntekt for ambulanse-og helsepersonalet i Alsace.

Den helgen organiseres det en solidarisk 5 km «Alsace Solidarité Run», det er et virtuelt løp, det vil si at alle kan delta hvor de er i verden og får utdelt en kode som registrerer tid på telefonen (men det viktigste er å delta).

Saveurs de Norvège stiller med eget lag som rekrutteres fra ansatte i butikk, kokker, grossister og andre elskere av Bömlo laks, fenalår og andre gode norske produkter. Fra Bremnes Seashore stiller over 30 personer, totalt blir det cirka 120 personer på laget.

For hver deltaker gir vi 5 euros til ambulanse-og helsepersonalets organisasjon. «Vi håper å samle et stort lag, både fra Norge, store deler av Frankrike og kanskje andre deler av verden, som løper eller går for Alsace i kampen mot Corona. Så håper vi folk tar foto og viser engasjement mens de er ute – og etterpå blir det diplom og virtuelle medaljer på mail fra arrangøren» forteller Eidis W. Biehler fra Saveurs de Norvège.

Alsace er området i Frankrike som er hardest rammet av Koronakrisen med over 1400 døde. I forhold til folketallet skulle det tilsvare 400 døde bare i Hordaland fylke i Norge. 20 % av Bömlo laksen som selges i Frankrike, går til Alsace. Området er også storspisere av Salmalaks.

Saveurs de Norvège er et lite fransk firma spesialisert i norsk høykvalitetsprodukter på det franske markedet. De siste syv årene har de to norske damene Tone Flisnes Allibe og Eidis Wejset Biehler, jobbet intenst med å få laks fra Bömlo til å bli en merkevare i det franske gastronomiske miljøet. Det var de på god vei til å klare og når Corona krisen traff franske restauranter var det mange av dem som ikke bare brukte laks fra Bömlo, men også satt navnet på menyene sine «Saumon de l’île Bömlo».

Med restauranter som var stengte, begrenset logistikk og med flere stengte grossister ble det utfordrende for damene i Saveurs de Norvège. «Vi bestemte oss raskt for at vi måtte prøve å se langsiktig og heller se hva vi kunne bidra på helsesiden i første omgang. Vi har bidratt med 800 kg Bömlolaks til måltider for ambulansepersonalet. Når stjernekokken Julien Binz tok initiativet til skikkelig middag for leger, sykepleiere og alle andre som hadde jobbet på feltsykehuset i Mulhouse var det også naturlig å tilby laksen vår» forteller Tone Flisnes Allibe  og fortsetter « Vi har også tatt frem symaskinen siden det er mangel på smittvernsutstyr, vi har sydd 60 smittefrakker og over 100 masker. Maskene planlegger vi å fortsette med, personalet i butikken liker dem godt fordi de har Bömlo laks logo på. Dette er den ny måten å markedsføre på!».

Olav Svendsen, hovedeier og konsernsjef i  Bremnes Seashore som produserer Bömlo laks, har hele tiden vært positiv til å bidra litt for å hjelpe den hardt rammede Alsace regionen og som han sier «For Bremnes Seashore har det alltid vært viktig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet vårt og derfor er vi sterkt engasjert lokalt og bidrar både til idrett og kultur i de områdene vi har oppdrett og produksjon. Den ånden fører Saveurs de Norvège videre ut i markedet og vi er glade for å ha bidratt med gratis laks og jeg skal selvfølgelig være med å løpe».