Monika er takknemlig for alt idretten har gitt henne av erfaringer og gleder. Nå vil hun spre idrettsglede også til nye utøvere på alle nivå.

– Det er et fåtall av de som starter med idrett som blir proffe utøvere på seniornivå, men idretten og alt man lærer gjennom denne har stor verdi for alle uansett nivå, sier hun, og legger til at noen ønsker å gi alt for å bli best mulig. Det må det legges til rette for, men idretten må også gi tilbud til alle andre. 

– Jeg mener vi må bli flinkere til å prioritere bredden, og gi tilbud til dem som ikke ønsker å konkurrere hver helg eller har som mål å bli proffe utøvere. Jeg har en tanke om at vi bør klare å opprette treningsgrupper som tilbyr lystbetont trening på tvers av alderstrinn og idretter, og at vi på denne måten gir et tilbud til alle, sier hun.

Monika er utdannet langrennstrener og har tatt trener 1, 2 og 3 kurs. Dette mener hun burde være obligatorisk for alle trenere.

For fluorforbud

Monika er for fluorforbud i alle klasser til og med 16 år.

– Jeg synes det er uheldig at smurning og utstyr skal gjøre at det blir for dyrt for folk å konkurrere. Vi må imidlertid ha kontrollmetoder på plass før vi kan innføre et slikt forbud, sier hun, og legger til at hun også synes det bør innføres regler på hvor mange ski som skal kunne brukes i konkurranser gjennom sesongen.

– Jeg blir bare trist når jeg ser alt for unge løpere som tester gliden på mange par ski før et skirenn. Hvor i all verden er fokuset da, tenker jeg. Ikke der det bør være iallfall, sier en oppgitt Monika Kørra.

Opptatt av å hjelpe andre til å lykkes

Monika er selv en dyktig løper både med løpesko og langrennsski på beina. I høst satte hun pers på halvmaraton med tida 1.20.40, og løp inn til sjetteplass på NM i halvmaraton.

Hun har flere gode plasseringer på nasjonalt nivå med blant annet bronse på 3000 meter hinder i NM. I dag er hun mer opptatt av at utøvere hun trener skal hevde seg enn av egne resultater.

– Jeg har med meg så utrolig mange fine opplevelser som aktiv idrettsutøver og det har skapt en lidenskap for idrett i meg som jeg er sikker på kommer til å vare livet ut. Nå vil jeg bidra til at de unge skal få like mange gode opplevelser med idretten og at det skal skape en livslang idrettsglede hos dem, sier Monika, som har som sitt fremste mål å utvikle seg som trener for å være en best mulig bidragsyter for utøverne.

Trener for å holde seg i form

Hovedgrunnen til at Monika trener er for å holde seg i form.

– Treningen gir meg både mentalt og fysisk overskudd. Noen vil nok si at jeg er treningsnarkoman, og dersom det å sette av én av døgnets 24 timer til trening er å være avhengig, så er det helt greit for meg, smiler hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Monika KørraFyller tida: Monika legger inn trening når det passer i hverdagen, og synes hun har mye igjen for å bruke en av døgnets 24 timer til trening. Foto: Bjørn Johannessen/Kondis

 

Selv om Monika ikke trener like strukturert i dag som da hun var aktiv, preges hun nok fortsatt av å ha drevet aktivt med idrett gjennom mange år.

– Jeg liker jeg å sette meg mål slik at fokuset mitt til tider blir snevret inn og alt som teller der og da er å prestere. Sist sommer deltok jeg på en del løp igjen, og trappet opp fokuset for første gang etter at jeg trappet ned satsingen i 2013. Det var skikkelig gøy å være i den bobla igjen. Det fokuset jeg får før konkurranser, hvor det så og si er alt jeg tenker på flere dager i forkant for å gjøre meg mentalt forberedt, er en herlig følelse. Det var også utrolig moro å perse på halvmaraton. Så nå går jeg for en ny pers til våren, sier hun, og legger til at for hennes del er det nå kun snakk om å ha ekstra fokus i et par måneder før et løp, mens hun resten av året bare holder det gående med den treningen hun føler for å gjennomføre og det som passer inn i forhold til jobb og skole.

– Jeg kan ikke bli for strukturert og ha for stort fokus på egen trening, da blir jeg ingen god trener, sier hun.

Er Kondisambassadør

Monika har vært medlem i Kondis i over 10 år, og anbefaler gjerne et medlemskap for andre.

– Jeg tror at alle som har lidenskap for idrett, vil ha stor glede av et medlemskap i Kondis enten de er aktive utøvere, mosjonister, trenere eller ledere innen idretten. Å lese Kondis motiverer meg og utvikler meg som trener. Det er alltid spennende å lese om hvordan andre trener og hvilket forhold de har til trening og idrett. Det også mange gladsaker i Kondis, og det er det ikke flust av i dagens medier, sier Monika.

Dersom du har lyst til å melde deg inn i Kondis, kan du oppgi Monika sin ambassadørkode. Da får du 100 kroner i rabatt på innmeldingsavgiften. Hennes ambassadørkode er: #MONIKA

Her kan du melde deg inn i Kondis.

 

En typisk treningsuke for Monika

Monika har ikke like stort fokus på struktur i egen trening lenger. Nå er hun opptatt av framgangen til de hun er trener for, og da må hun tilpasse sin egen trening etter skole og jobb. Hun er imidlertid ute minst en time om dagen, og slik kan en treningsuke se ut for henne:

Mandag: 12 km rolig løp (ca.5 min / km)

Tirsdag: Intervall, f.eks. 7x4min.

Onsdag: 1) 10 km rolig løp. 2) 6 km løp + styrke

Torsdag: Skitur 90 min

Fredag: Tempo – løp. 2 km rolig, 10 km tempo.

Lørdag: 1) 12 km rolig løp. 2) 8 km rolig løp (eller to økter på ski / en langtur).

Søndag: Langtur løp / ski / sykkel 1 t 45 min – 2 t 30 min

 

Oslo Maraton 20176. plass i NM Halvmaraton: Her løper Monika Kørra inn til 6. plass i NM Halvmaraton som ble arrangert av Oslo Maraton i 2017. Foto: Bjørn Johannessen/Kondis.