søndag 8. desember 2013

Lettbent julekalender - luke 7

Tema for årets lettbente kalender er rett og slett "løp". Bak de 24 lukene skjuler det seg favorittløp, løp utenom det vanlige, norske løp, utenlandske løp, korte løp og lange løp, samt heftige drømmeløp.

LUKE 7: Sognsvann Rundt Medsols - Et løp hver uke hele sesongen
Dagens løp er ikke bare ett løp, det er en lang rekke løp hver sesong. Hver onsdag fra begynnelsen av april til ut oktober går dette uformelle og sosiale mosjonsløpet på Sognsvann.

Dette er et skikkelig lavterskel løpsarrangement med et inspirerende startfelt. Løpet er arrangert av en gjeng ildsjeler som sørger for løp hver eneste uke i sesongen, også fellesferien. Heming Leira er primus motor og sørger, som svært erfaren speaker, for god informasjon både før, under og etter løpet. Etter løpet deles det gjerne ut noen premier.
Første start går og de aller ivrigste (og raskeste) hiver seg ut.
Primus motor, Heming Leira, sørger for at alt går rett for seg (til høyre i bildet).
(Foto: SRM)

Man deltar i Sognsvann Rundt Medsols (SRM) ved å leie eller kjøpe en tidtakerbrikke. Skal man bare delta i ett eller noen få SRM-løp i løpet av sesongen er det best å leie til den høyst overkommelige prisen 40 kroner* pr løp. Planlegger man å være med i flere av de rundt 30 løpene i sesongen er det best å kjøpe en brikke til 615 kroner*. Brikken kan brukes videre påfølgende sesonger også. Den har garanti for gjeldende sesong pluss to. Ut over det er det bare å bruke brikken så lenge batteriet holder (det ryktes om både 4, 5 og 6 år). Stort rimeligere løp finner man ikke.

Runden rundt Sognsvann er 3.258 meter og én av de tingene som er så kult med SRM er at man ikke behøver å bestemme seg for distanse på forhånd. Det er bare å starte og kjenne etter, og løpe det antall runder man føler for. Stopper man etter én runde er det dét som blir dagens distanse.
Tydeligvis glad og fornøyd under det første (og beklageligvis mitt eneste) SRM i 2013.
(Foto: Kondis)

Starten går i puljer fra klokken 18:00. Igjen er det befriende uformelt; man hiver seg med den puljen man tenker dagens fart passer i. Her har man hele spekteret av løpere fra de med blikket festet på nye bestetider på én-runderen (hastighet =s tyggfort) til de som tar det som en tur og jogger eller løper rundt et par, tre runder (hastighet = kosefart) og bare synes det er stas å være med i løpet.

På sesongens siste SRM har oktobermørket inntatt landet, og arrangøren setter ut 300 fakler i løypa. Det er stilig det!

FAKTA OM SOGNSVANN RUNDT MEDSOLS (SRM)
Distanser: Fra 3,3 til 16,3 km
Barneløp: (Åpent for alle aldre)
Arrangør: Sognsvann Rundt Medsols c/o Heming Leira
Antall deltakere: ca 100 - 350 pr løp
Dato: Hver onsdag i sesongen, kl 18:00
Kort fortalt: Idyllisk og lettløpt rundløype hvor løperen selv bestemmer - underveis - om han/hun vil løpe én, to, tre, fire, eller fem runder. Herlig avslappet arrangement med entusiastiske arrangører og glade løpere i alle farts-kategorier.