Jar julemaraton og juleultra på lille julaften er et såkalt Cannonball-arrangement, dvs et enkelt arrangement der det sosiale står i høysetet, men med skikkelig tidtaking og merket løype. Det løpes i en rundløype på 5.275 meter, hvilket betyr at du kan velge mellom 4 runder (halvmaraton), 8 runder (maraton) eller 9 runder (ultraløp).

Løpet gjennomføres på dansk måte ved at man ved løper annenhver runde med og mot klokken. Dette for å gjøre løpet mest mulig sosialt og slik at man møter hverandre ofte i løpet av løpet. Alle starter samtidig klokken 09:00 og makstiden er 7 timer.

I innbydelsen skriver Torunn og Svein-Erik:
- Bli med oss å løp julen inn på Jar. Hva kan vel være bedre enn å løpe inn julen sammen med løpevenner i vårt koselige nabolag på Jar. Dette er først og fremst et sosialt type løp hvor fellesskapet, det sosiale, løpegleden, julestemningen og selve løpeturen står i sentrum, men selvsagt skal de raskeste på hver distanse (dame/herre) kåres og få med seg en premie eller pokal hjem. Det skal være hyggelig å komme til Jar, uansett. Løpet er tellende til diverse utmerkelser. 

Svein-Erik Bakke er forøvrig en av trenerne for Kondistreninga Oslo som arrangeres hver uke, så dersom du ikke kan vente til lille julaften med å løpe sammen med han, kan du komme på treningen hans fem dager tidligere: Kondistrenings 18. desember (Sognsvann)​
 

Julenisse_lopende.jpgJar julemaraton og juleultra

Distanser;
- Maraton
- Halvmaraton
- Ultra (47,469 km)

Start for alle distanser:  Kl 0900 23. desember.
Makstid; 7 timer
Sekretariat; Skogveien 8c, 1358 Jar

Maks antall plasser; 40.
Påmelding registreres når innbetaling er mottatt.
Etteranmelding mulig i sekretariatet helt til 15 min før start, gitt ledig plass.

Garderobe; Ingen.
Baggasjeoppbevaring; Ja (i arrangørens garasje eller inne i huset deres)
Oppvarming, venting og skifte kan gjøres inne hjemme hos arrangør før start og etter målgang.
Toalett vil være tilgjengelig inne i huset til arrangøren. 
Depot; Foran postkassene i Skogveien 8 på egne bord som passeres hver runde. 

Premier; Deltakermedaljer til alle som fullfører. Premie eller pokal til herre- og damevinnere av halvmaraton, maraton og ultra. 

Løpet vil gå i runder a 5.275 m, slik at det løpes 3 runder for halvmaraton, 6 runder for helmaraton og 7 runder for ultra. Ultra blir da ca 47.469 m. Nøyaktig runde og måling annonseres senere. For det meste asfalt på vei og gangvei, muligens noe sti på Jarmyra (hvis den er løpbar)

Arrangøren kommer til å tilby enkel servering ved start/mål/depot som passeres hver runde. Her vil det være vann, cola, chips, brownies samt litt julesnacks (eller noe annet snack arrangøren finner frem til). Det vil også være plass til å sette fram egen energi og drikke.

Mer info og påmelding:
All info om løpet og påmelding finner du på arrangementsiden på facebook
Løpet ligger også på: Kondis terminliste
 

Løpsområde.jpg