Lofoten Ultra-Trail er at av tre løp som arrangeres av The Arctic Triple i Lofoten. Arrangøren har allerede lagt bak seg første utgave av Lofoten Skimo i år. Et toppturløp med blant annet verdens lengste individuelle distanse som går fast i uke 11 hvert år. Nå er de klare for å dra i land andre utgave av Lofoten Ultra-Trail og er svært fornøyde med å ha Rob Krar med på løpefesten.
 

2016 Ultraløp: Hallvard Schjølberg og Maria Nordfjäll vant Lofoten Ultra-Trail® 100 miles
2016 Triatlon: Allan Hovda og Katrin Elfberg vant Lofoten Triathlon Extreme
2017 Skimo: Historiens første Lofoten Skimo arrangert i helga


Vi tror at Lofoten er den ultimate arena for opplevelsesløp og det er en fantastisk mulighet til å nå ut til ultraløpere fra hele verden når den levende legenden Rob Krar stiller til start, smiler en fornøyd grunnlegger av The Arctic Triple, Frank Hagen.
 

unspecified2_foto_Kai-Otto_Melau.jpgSpektakulære omgivelser venter deltagerne. (Foto: Alexis Berg)


Rob Krar begynte å løpe terrengløp i 2012 og vant billetten til sin første 100 Miles, som var intet mindre enn Western States, etter å ha krysset mållinjen først og satt løyperekord under Leona Divide 50 Miles i 2013. Det var da han virkelig fant sitt kall til å løpe langt og 100 Miles har siden vært favorittdistansen. Han ble intet mindre enn nummer tre på sitt første Western States og har siden vunnet løpet  to ganger. I både 2013 og 2014 ble han kåret til årets ultraløper og nå setter han kursen til Lofoten. Rett fra 100 Miles Australia.

- De siste årene har fokuset vært å gå ut av komfortsonen og utfordre meg selv på nye måter. Lofoten Ultra-Trail ser ut som en perfekt mulighet, sier  Rob Krar

Rob Krars hjemmeside: www.robkrar.com
 

unspecified_foto_Kai-Otto_Melau.jpgMotiv fra fjorårets konkurranse. (Foto:Alex Conu)


Lofoten Ultra-Trail arrangeres 2. - 4. juni 2017 og har 100 miles, 100 miles stafett, 50 miles og 24 km som distanser. Påmeldingen stenger søndag 28.mai.

Løpets hjemmeside
Løpets facebookside

Leder i Lofoten Ultraløperklubb er svært glad for å ha en verdensstjerne på startlinjen under årets løp.
 -Dette er gigantisk! Rett og slett, sier Gøran Rasmussen Åland, som selv stiller til start på Lofoten Ultra-Trail på 50 miles.

Arrangementet vokser!
Ved påsketider var dette status for påmeldte til Lofoten Ultra-Trail:
100 miles - 20
50 miles - 21
24 km - 60
100 miles stafett - ca. 80 

Hallvard_Schjølberg_vinner.jpg
Hallvard Schjølberg vinner tidenes første Lofoten Ultra-Trail i 2016. (Foto: Maja Borgvatn Karlsen)