Visma Ski Classics startet opp forrige helg med 11 km teamtempo i Pontresina i Sveits der det svenske laget "Lager 157 Ski Team" gikk til topps.  Lørdag 2. desember starter derimot Ski Classics for alvor med det 35 kilometer lange La Sgambeda i italienske Livogno.

2016: Norgren og Gjerdalen vant La Sgambeda
2015: John Kristian Dahl vant et forkortet La Sgambeda

La Sgambeda blir også det første rennet i Ski Classics der det kjempes om å bære klatretrøye. I neste løp vil dermed en av deltagerne stille i det nye spesielle startnummeret for den som leder klatrekonkurransen. De 10 beste herrene og 5 beste kvinnene får poeng på de innlagte punktene. I Sgambeda er det ett klatrepunkt. Spesielt for Marcialonga er at klatrepoengene bli utdelt i henhold til tider i selve oppoverbakken, ikke plassering på toppen.

Her vil du finne resultater under og etter lørdagens renn: Sgambeda live center

Løypa i Livigno er litt endret på grunn av vanskelige snøforhold, men vil likevel bli avviklet på full distanse, altså 35 km. Se pressemelding: Latest updates before Sgambeda!

Se også stor forhåndsomtale av Ski Classics på kondis.no:
Visma Ski Classics starter i Ponteresina på søndag

I forhåndsomtalen finner du alle Kondis-reportasjene fra de to siste Visma Ski Classics. Alle vinnerne fra de forskjellige cupene i fjor og alle vinnerne av Visma Ski Classics. Vi kikker på noe av det nye for året og du finner terminlista for årets langløpercup.


Vinnerne i LaSgambeda 2015, Katerina Smutna og John Kristian Dahl (arrangørfoto).Vinnerne i LaSgambeda 2015, Katerina Smutna og John Kristian Dahl (arrangørfoto).