Nærmere 500 deltagere er påmeldt årets Løvstakken Opp. Trimmere uten tid starter kl 10.00, deretter følger mosjon med fellesstart og tidtaking kl 11.00.

I konkurranseklassen blir det intervallstart der løperen starter med 10 sekunders mellomrom. De antatt beste løper med startnummer rundt 200.

Joel Dyrhovden er tittelforsvarer i herreklassen i Løvstakken Opp

Rebecca Hilland har lagt Bergen bak seg og er på vei mot toppen av LøvstakkenRebecca Hilland vant kvinneklassen 2017

Siden dette er årets første løp i motbakkecupen, er det forventet at mange av norges beste motbakkeløpere stiller opp.

Karoline Holsen Kyte er skadet, men både nr 1 og 2 i juniorklassen er påmeldt. Det samme gjelder fjorårets cupvinner Eli Anne Dvergsdal og Anita Iversen Lilleskare som kom på 2. plass både i cup og Løvstakken Opp.

Også sterke herreløpere som Stian Øvergaard Aarvik, Torstein Tengsereid og Espen Roll Karlsen er på startlistene.

Pallen motbakkecupen herrer senior 2017

Fjorårsvinner av cupen, Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist er klar for ny innsats i bakkene.

- Kommer til å være med i cupen i år. Gleder meg til å komme igang med bakkeløpene. Løvstakken blir første testen i bakke for meg i år. Løper 3000m på Fana Stadion på onsdag, Arne Risa Classic 3000 m, så usikker på hvordan kroppen vil kjennes på lørdag. Blir uansett gøy å komme igang !

Anita Iversen Lilleskare (2.plass) og Eli Anne Dvergsdal (1. plass) i motbakkecupen 2017. Karoline Holsen Kyte stod over siste løpet og endte på 3.plass.

Også fjorårsvinner av kvinnecupen, Eli Anne Dvergsdal som nå løper for Varegg stiller trolig opp. Hun er imidlertid litt mer usikker på hva det blir til i år.

- Er usikker på om eg stiller i heile cupen. I fjor gjekk eg inn for å vinne den, men i år blir det trulig mest enkeltløp. Men det er mange fine løp i cupen, så kanskje blir det plutselig dei fleste likevel.

- Har heller ikkje løpt Løvstakken Opp på en del år, men trur eg stiller der i år.