Karianne Søfting fra Østmarka IL vant helmaraton på ny løyperekord mens Kristian Qvenild fra Kongsberg vant herreklassen etter litt sluttdramatikk der Helge Hafsås i klar ledelse løp feil.

På bildet ser vi en fornøyd Karianne sittende på det fine nye dekket på Jessheim Friidrettsstadion (foto: Olav Engen).

I alt var det 281 fullførende på de tre distansene, en økning på 50% fra 2010 og høyeste deltagertall siden 2001. Det var over 300 påmeldte.

Oppdatert mandag kveld:
88 bilder fra Jessheim Vintermaraton
Bildereportasje fra lørdagens løp

Se også video fra løpet:
Bjørn Hytjanstorp har lagt ut 25 minutter film på YouTube
Tidlig i filmen kommer en sekvens der alle løperne på helmaraton er med.Ellers er det innslag fra ulike steder i løypa og fra start/mål.

RESULTATER KLASSEVIS

RESULTATER PR LØYPE

Deltagelsen doblet seg løpsdagen
Der var 154 påmeldte på arrangørens lister søndag morgen. Så strømmet løperne på slik at det ble like mange etteranmeldte som forhåndspåmeldte - en stor utfordring for arrangøren Ull/Kisa Friidrett som forøvrig stilte med helt nytt friidrettsanlegg på Gystadmyra utenfor Jessheim sentrum.

Været - i Vintermaratonhistorisk perspektiv - var utmerket. Det var 4 varmegrader, vindstille, og altså sommerføre på vegene. Vindstille betød også tåke, så det var litt dystert i lufta, men absolutt ingen dyster stemning i løypa og på stadion. De fine løpsforholdene og dårlige skimulighetene var nok i kombinasjon en sterk medvirkende årsak til at så mange etteranmeldte seg.

Til neste år blir det helt nye løyper og en solid ansiktsløftning for hele arrangementet. Se forhåndsinnbydelsen HER:

Karianne Søfting raskest på 28 år
Karianne - med åpenbar nordnorsk aksent - er ganske fersk som løper og triatlet. Etter at hun flyttet sørover fikk hun lyst til å starte med noe nytt - og det ble altså triatlon og løping. En prat etter målgang røpet om ei jente som var klar for masse løps- og kondisjonseventyr framover. Hun løp nå 6 minutter raskere enn i Oslo Maraton, og kom i mål på 3.03.45. Det er 1.58 raskere enn Berry van den Borch's løyperekord fra 1994 - og altså raskeste kvinneløp på løpets 28-årige historie.

Nærmest fulgte Elisabeth Wigaard fra Kongsberg, med samme adresse som herrevinneren. Det manglet drøye 5 minutter på at det ble dobbelt seier til paret fra Raumyrveien. Tiden 3.09.17 er omtrent likt med tiden hennes i Oslo Maraton. Ved passering halvveis kom Dorthe Foss fra Raufoss på en klar 3.plass, men vi finner henne ikke på listene (eller blant 990 bilder) - så hun har nok stått av et sted på 2.runden. Dermed gikk 3.plassen til "evigunge" Wenche Dørum (K55-59) som kom inn på 3.28.53.

Helge er i mål og prøver å forklare hva som skjedde da han løp feil... (foto: Olav Engen).

Hafsås løp feil - Qvenild vant
I herreklassen lå det an til en klar seier til fjorårsvinner Helge Hafsås fra Olden. Halvveis ledet han med 1.35 og etter 34 kilometer ledet han med 4 minutter på Kristian Qvenild fra Kongsberg.... og vi sto der med fotoapparatet og ventet på vinneren i mål, men det varte og rakk.

Følgebilen kom, men i første omgang ingen løper. Så kom Kristian og etter han ytterligere tre løpere før Helge kom tuslende mot mål etter 3.05 i stedet for 2.45. Helge er svaksynt og det kan være noe av forklaringen på at han overså skilting og løp feil på et punkt der følgebilen kjørte en omvei utenom en undergang.

På det lille bildet ser vi en sliten Kongsbergløper like etter målgang. (Foto: Olav Engen).

Det var første lange konkurranse for Kristian siden Kristins Runde (81 km) i juni. Da var det han som løp feil, og endte med "disk" i stedet for 2.plass. Så brutal kan idretten være.

Kristian Ovenild var med 2.49.59 eneste løper under 3 timer, de to neste var noen sekunder for sent; Bjørn Fretland fra Jotun IL med 3.00.23 og Dag Fossum fra SK Rye med 3.00.43. Bestemann 50 år+ var Bjørn Kåre Gjerde, første løper som har fullført 25 ganger i Jessheim Vintermaraton. Bjørn var 8.mann totalt med tiden 3.08.52.

5   Rene Fredholm Larsem G14-15 Ullensaker/Kisa IL 39:42

Bjørn Kåre Gjerde fullførte Jessheim Vintermaraton for 25.gang (foto: Olav Engen)

Nina Ytterstad har 500 meter igjen av sin halvmaraton der hun ble nummer 2 totalt og vant K45-49.
(Foto: Olav Engen)

10 kilometer har startet i tåke, men elers fint løpsvær.
540 Are Birkeli og 547 Vidar Åsly gikk rett i tet og ble der til målgang. (Foto: Olav Engen)

Øyvind Watne fyller 60 år om noen dager. Lørdag var det fest og søndag en ny fest - i Jessheim Vintermaraton.
Øyvind løp selvsagt helmaraton, mens mange av familiemedlemmene i "Team Øyvind 60 år) løp 10 km.
Les mer om Øyvind i forhåndsomtalen til løpet.