Løypene til BMW Oslo Maraton 2017 er klare. Det blir ny løype både på maraton og havlvmaraton. Grunnet omfattende byggevirksomhet i Bjørvika, har løypesjefen sett på andre gode alternativer. En spennende, «retro» og utfordrende løype er nå klar.

- Først ut lørdag morgen er Racing Rullestol i en egen 10 km løype. Dette er en flat og fin løype tilpasset deltakerne, og her går det fort, sier Tim Bennett, Løypesjef i Oslo Maraton.

Kl. 09.25 går starten for maraton-løperne på Rådhusplassen. Nesten 3 000 personer er allerede påmeldt denne distansen som skal løpe 2 ganger halvmaraton-runden.

- Årets trasé er på mange måter en «retro løype» og kan minne om trasen på 80-tallet. Litt mer kupert, litt mer spennende – og mer utfordrende. Årets løype vil være mer åpen enn tidligere, som betyr bedre plass for løperne, sier Løypesjefen.

Videre fortsetter Bennett med en gjennomgang av traseens viktigste milepæler:

-Starten går på Rådhusplassen med slakk stigning i retning Skøyen gjennom Frogner og ambassadestrøket langs Drammensveien. Hovedforskjellen i vest er at traséen vil gå inn høyre på Ottar Birtingsgate, opp Halvdan Svartes gate og rundt Vigelandsparken og Vestre Gravlund. Løperne passerer som tidligere Rådhusplassen før traseen går østover. Her vil løypens tøffeste parti komme. Traseen går etterhvert opp Ullevålsveien helt opp til St.Hanshaugen. Her gjelder det å bruke kreftene godt, og nedover kan du vinke til deltagerne som løper oppover. Husk at det skal være gøy- og  å smile, sier Tim Bennett.

Løypesjefen mener det er viktig å disponere kreftene godt (bedre enn han selv gjorde på 80-tallet). Traséen vil ha en del nedoverløping, og løpes det riktig her kan en få litt hvile.

Dagen avsluttes med en rekordlett «10 for Grete» som har første start 16.15. Traseen her har også betydelige forandringer fra tidligere og løypesjef melder om muligheter for personlig rekord.

-Løypen for 10 km er relativt lettløpt, med noen små kneiker. Det vil være noen lange, rette strekk som innbyr til bra fart, sier Bennett.

Link til løypekart finner du her: https://oslomaraton.no/en/loypekart-2017/

Oslo Maratons hjemmeside


Tim Bennett.jpg
Løypesjef i Oslo Maraton, Tim Bennett. Ja, det er selveste Kondis-presidenten - som er medlem i SK Vidar og løypesjef for hovedstadens maratonfest.