Torbjørn Ludvigsen fra Varegg var første mann i mål i konkurranseklassen og kunne dermed ta sin første seier i Kvasshovden Opp. Vinnertiden ble 47,52, som er et drøyt minutt bak løyperekorden til Johan Bugge satt i fjor.

- Forholdene var prima i dag til å løpe fort. Tørt og fint hele veien, det var beina mine som ikke ville være med i dag. I fjor var det langt mer krevende forhold, så vinnerløpet i fjor var en råsterk prestasjon.

Lars Erik Skjervheim fra Voss sikret 2. plassen drøye minuttet bak. Oskar Røen fra Varegg ble nr 3.


1P1A7820.jpgFor en av de lokale heltene, Kirsten Skjeldal fra Bulken, er løpet etter hvert blitt en god tradisjon.  Han deltok for 8. gang, i dag med en sterk 5. plass totalt og seier i MV 50-54 år. Som vanlig tar han ut alt, og det var tilløp til «fiskebein» opp siste kneiken. På spørsmål om hva som var hardest, klassisk 5-mil i Kollen eller Kvasshovden Opp, måtte han tenke litt.

- Nå føles jo dette skikkelig tungt, nå når jeg ikke er så godt trent. Men en 5-mil er jo noe helt eget, det og. Vanskelig å sammenligne.

- Trener 5 ganger i uken, mest løping på skogsveier
nå om sommeren. Men går også litt på rulleski, er lærer ved Voss Videregående, hjelper elevene der med teknikk. Går også litt på rulleski med sønnene mine og kona også.

- Ellers må jeg si det er en fest å være med her. Det er liksom en sjel i arrangementet, hele bygden stiller opp. De er så stolte av Kvasshovden Opp, og det har de all grunn til. Dette er et av de beste arrangementene jeg er med på, både kvalitet på arrangementet og i trasévalg.  En flott og variert løype med nydelig utsikt på toppen.1P1A7716.jpg
Speaker Kyrre Manger blir oppdatert hvordan løperne ligger an av assistent Bjørn Inge Aarsland med rosa nettbrett, både ved 1. og 2. drikkestasjon. I tillegg blir alle som kommer til mål behørig registrert med både navn og tid. Teknologien er kommet langt og Ulvik IL vet å bruke den.


I kvinnklassen gikk seieren til Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen Løpeklubb.  Hun var strålende fornøyd etter målgang

- Løpet gikk veldig kontrollert og fint i dag. Tidligere i sesongen har taktikken vært å henge på teten, utover i sesongen har jeg skiftet fokus til å løpe mitt eget løp og ikke brenne for mye i starten.

- Ved å åpne litt roligere har jeg greid å holde en god fart og øke på underveis. På en måte «jobbe» meg inn i løpet. Den nye strategien har funket meget godt de siste 3- 4 løpene.

- I dag bare lot jeg Karoline løpe, det var ganske flatt i starten. Oppe ved første drikkestasjon var jeg 10 sekunder bak, men etter hvert som det ble brattere tok jeg henne igjen.

- Hadde tenkt å ligge litt bak å lure, men synes det gikk litt for sakte. Tenkte jeg kunne hjelpe å dra litt, men merket hun slapp ganske raskt. Etter jeg ble alene i tet følte jeg at jeg hadde god kontroll.

- Kollapset under NM så har ikke følt meg helt på topp siden, men nå begynner det å gå rette veien. Blir en fin liten konkurranse pause nå før avslutningen av motbakkecupen med Saudehornet og Fanaråken.

Nærmest fulgte fjorårets "stjerne-skudd" Karoline Holsen Kyte fra Førde. Selv om hun var drøye 2 minutter bak vinneren i dag, viser det at formen er i annmarsj. 

3. plassen gikk til "evigunge" Kirsten Maraton Melkevik som holdt unna for Caroline Christie i kampen om den siste sjekken.

Men det er ikke konkurranseløperne som er i flertall under Kvasshovden Opp. 75% av deltagerne er trimmere og mosjonister som er med på å sette farge på arrangementet. De samler seg på toppen og klapper inn løperne etter hvert som de kommer til mål.

1P1A8011.jpg
Speaker Kyrre Manger tar et godt grep rund de to spreke trimmerne Ewelina Wintsz og Bente Ness Westrheim. Begge virket uforskammet sprek etter å ha forsert over 1000 høydemetre.


Etter løpet var det stilfull premieutdeling med både prengepremier til de beste, klassepremiering der det var lokale produkter og uttrekkspremier gitt av løpets sponsorer.


1P1A8027.jpg
Pallen kvinner


Resultater topp 5 kvinner

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Anita Iversen Lilleskare BFG Bergen Løpeklubb 58:12:00
2 Karoline Holsen Kyte Førde IL 01:00:18
3 Kirsten Melkevik Maraton Gular 01:06:49
4 Caroline Christie Varegg Fleridrett 01:06:59
5 Mervi Heiskanen   01:09:57


1P1A8032.jpg
Pallen herrer


Resultater topp 5 herrer

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Torbjørn T Ludvigsen Varegg Fleridrett 47:52
2 Lars Erik Skjervheim Voss IL 49:11
3 Oskar Røen Varegg Fleridrett 51:47
4 Morten Gjendem Haugesund IL 52:42
5 Kristen SKJELDAL Voss IL 53:29


Alle resultater

1P1A8094.jpg
Dagens heldigste ble vinner av en ny sykkel trukket ut ut blant deltagerne.