Tidligere har det vært tvil om Åsaneløpet har vært lang nok da det er blitt oppnådd en rekke gode tider i den lettløpte traseen. Denne gang var faktisk løypen i lengste laget da starten ikke var blitt flyttet til rett plass etter kontrollmålingen i fjor.

Dermed kan man trygt si at vinnertiden 15.27 var langt bedre enn den skulle tilsi. Med tanke på vinden og at løperne fikk et tillegg på snaue 200 meter er helt klart Marius Sørli i rute fram mot større oppgaver som hoved-NM der 5000 m står på programmet. Det var således en optimistisk og fornøyd Ask-gutt kondis var i kontakt med etter løpet.

- Gikk veldig fint i dag. Fikk det egentlig slik jeg ønsket. Et godt felt med mange gode rygger som jeg kunne henge på. Alltid ekstra gøy å vinne når vi er så jevne og når vi er så mange ut i spurt på siste 200m.

- Ellers fungerte kroppen veldig bra bortsett fra at jeg følte meg litt ustabil på grus-partiet da jeg til tider lå midt i tetfeltet.

- Nå venter baneløping med bl.a. 5000m i VU-spelen i Gøteborg før de norske mesterskapene for junior på Bislett og senior i Byrkjelo.

Halfdan-Emil Færø fra Varegg sikret 2. plassen i massespurten mens Nornas egen Svein Roar Kvamme ble nummer tre.

Kvinneklassen ble vunnet av Eli Anne Dvergsdal på 17.31. Gular-duoen Lina Rivedal og Ine Bakken på de neste plassene.

Halvmaraton, som startet snaue 2 timer tidligere, ble vunnet av "klubbløse" Kristoffer Hjelmeland på 1.09.50. Løpet i dag ble tatt litt på sparket da han meldte seg på en time før start.

Under premieutdelingen kunne han fortelle at han egentlig ikke har noen store mål i år, de for komme til neste år om fremgangen fortsetter.Men Bergen Fjellmaraton skal han i alle fall delta på.

Danske Magnus Højen løp lenge sammen med vinneren som rykket fra etter 15 km. Henrik Angermund tok 3.plassen.

Kvinneklassen ble vunnet av Sara Rebekka Færæ Linde på 1.24.32.

Totalt fullførte drøye 300 de to distansene. I tillegg nesten like mange i barneløpene.

Magnus Højen i tet etter 8 km

Sondre Øvre-Helland på en klar 3. plass, kroppen fungerer ikke for tiden så han brøt etter hvert løpet