Akkurat som Paula Radcliffe gjorde da hun satte rekorden i 2003 i London Maratahon, vil Keitany løpe med menn som harer.
Den 36 år gamle Kenyaneren er innehaver av verdens beste tid i maratonløp hvor bare kvinner deltar med 2.17.01 satt i London Marathon ifjor da hun slo den tidligere rekorden på  2.17.42 som Radcliffe hadde. Det var også tidenes nestraskest maraton.

Da passerte hun over minuttet raskere halvveis enn tiden Radcliffe hadde i 2003 med 1.06.54. Fartsholderen forsvant like etterpå og Keitany var plutselig alene og klarte ikke å opprettholde rekordfarten.

-- Å slå verdensrekorden på maraton er noe jeg har jobbet mot i mange år og jeg føler at jeg nå er i posisjon til å gjøre et alvorlig forsøk på å angripe tiden 2.15.25, sier Keitany som har tre seiere bak seg i London Marathon. Vinner hun London Marathon i år vinner hun for fjerde gang noe bare Ingrid Kristiansne har klart før. 
---  I fjorårets London Marathon følte jeg meg i godt slag, men det var hardt å løpe nesten halve distansen alene. Ved å ha menn som fartsholdere får jeg hjelp til å holde farten gjennom hele løpet, fortsetter hun.
---Selvfølgelig er amn avhengig av at alt klaffer på løpsdagen hvis man skal sette verdensrekord. London har vist seg å ha en rask løype hvor det er mulig å sette verdensrekord og jeg håper at formen er sterk og at været blir bra på løpsdagen. 
--Selv om verdensrekorden ble satt i denne løypa i 2003 av Paula Radcliffe som er en meget populær person i Storbritania håper jeg at publikum i London støtter meg i mitt forsøk på å oppnå noe veldig stort.
Hugh Brasher, arrangørdirektør for London Marathon sier at: Paula Radcliffes verdensrekord i London Marathon i 2003 var en av de største sportslige prestasjonene noensinne, og at det er meget spennende at Keitany mener hun har formen inne til å angripe rekorden.
At ingen har vært i nærheten av å slå Radcliffes tid på 15 år, og at Keitany nå går ut med at hun skal angripe rekorden viser hennes mot og tro på hennes form. Det passer glimrende at rekordforsøket kommer her hvor verdensrekorden ble satt og viser igjen London Marathon sin posisjon.

Foruten kampen mot klokken stiller også den etiopiske rivalen Tirunesh Dibaba opp, hun har 2.17.56 som personlig rekord, satt i London Marathon i fjor. Dermed blir London Marathon 2018 det første maratonløpet for kvinner hvor vi har to i startfeltet med perser under 2.18 
Foruten Dibaba finner vi Gladys Cherono, Kenya og Mare Dibaba, Etiopia begge med persen under 2.20. Henholdsvis 2.19.25 og 2.19.52.  Også verdensmester på distansen i 2017 Rose Chelimo vil stille på startstreken. 

I elitefeltet finner vi også danske  Anna Holm Jørgensen med pers på 2.33.02

Om det blir spennende å følge kvinnenes løp i London ligger alt til rette for et meget bra løp også blant mennene hvor sstartfeltet er et av de sterkeste noensinne. 
Mo Farah, Storbritania med syv VM- og OL-gull til sammen på 5000m og 10000m,  stiller til start og i elitefeltet har vi også fire mann som har løpt under 2.04  og åtte løpere som har løpt under 2.06

Elitefeltet i London Marathon kvinner

Elitefeltet i London Marathon menn

Hjemmeside for London Marathon

Reportasjen på kondis.no fra London Marathon 2017: 
Mary Keitany nærmer seg Radcliffes rekord - 2.17.01 i London

Reportasjen på kondis.no fra London Marathon 2012: 
Mary Keitany løp glimrende i London