RFM logo 2.PNGRunning for Melanoma er en forening som arrangerer «Melanomløpet» - for å sette søkelyset på føflekkreft/melanom.

Overskuddet skal gå til forskning og forebyggende arbeid på føflekkreft/melanom. Norge har lenge  vært i verdenstoppen på forekomst og dødelighet av denne sykdommen og er  den kreftformen som  øker mest i Norge. Hvert år  registreres  ca 2500 nye tilfeller og  bare i januar måned får ca 200 pasienter sjokkbeskjeden. Sørlandet er landsdelen med flest registrerte tilfeller.

Tre distanser
Melanomløpet arrangeres for første gang i 2020, med distanser på 3, 5 og 10 kilometer der alle starter og ender i parkanlegget Tresse ved Austerhavna i Kristiansand sentrum. 

RFM Ula med sola i ryggen (1280x852).jpg
Ula Drobna prøveløper løypa, med sola i ryggen - og med ønske om mange deltagere 9. mai. (Foto: RFM)

Det er aldersklasser for alle over 10 år.
Medaljer til alle, også de som velger uten tidtaking. Gratis for alle født etter 2010.

Les mer på løpets hjemmeside: www.melanomlopet.no
Påmelding
Påmeldingen har startet og de første 20 er påmeldt. Se påmeldte HER
 

Fra pressemeldingen om føflekkreft/melanom:
Kreftformen er den verste formen for hudkreft - men og blant de kreftformene som er enklest å forebygge – med gode solvaner og fjerne eller få undersøkt føflekker som er  i endring eller skiller seg  ut. Vi fokuserer på at de fleste tilfeller kan forebygges med gode solvaner. Studier viser også en klar sammenheng mellom fysisk aktivitet og kreft generelt. Vi kommuniserer også på engelsk for å få med så mange pasienter, pårørende og støttespillere som mulig. Vi håper å tiltrekke mange lokale og nasjonale deltakere, men også fra andre land i Europa.
Med vennlig hilsen
Styret i Running for Melanoma